Hirdetés
. Hirdetés

Jöhet a 4G-boom!

|

A 4G-felfutás technikai akadályainak elhárultával párhuzamosan merőben új árazási modelleket, korlátlan tematikus mobiladat-csomagokat vezet be a Telekom.

Hirdetés

Az új frekvenciasávok megnyitásával teljes mozgásteret kap a 4G mobilhálózat fejlesztése, illetve a mobilinternet használata; a piac most fog igazán felpörögni, a Telekom a trend vezetője kíván lenni. Jelenlegi 4G-hálózatának kültéri, lakossági lefedettsége 54 százalék, ez a tervek szerint 2015-ben 80 százalékra nő. A fejlesztéseknél fokozott hangsúlyt kapnak az autópályák. Mostanság a társaságnál minden tíz értékesített okostelefonból hét 4G-képes, és ez az arány folyamatosan javul. Rövidesen megjelennek a 70-80 euró alatti 4G-készülékek is. Jelenleg mintegy 250 ezer ügyfél használja a Telekom 4G-hálózatát – tájékoztatott Christopher Mattheisen vezérigazgató.

Az új frekvenciasávok használatára vonatkozó szerződéseket az október 1-jei eredményhirdetést követően, maximum 45 napon belül kell megkötni. A Telekom szeretné ezt az időtartamot minél jobban lecsökkenteni. Ezután következhet a rádióengedélyek megszerzése. A társaságnál abban bíznak, hogy novemberben ténylegesen használatba vehetik az újonnan megszerzett sávokat.

A hálózatfejlesztés technikai akadályainak elhárultával párhuzamosan, október 1-jétől a Telekom, meglévő mobiladat-csomagjai mellé, a használati szokásokhoz igazodó, opcionálisan választható új díjcsomagokat vezet be. A tematikus adatopciók meghatározott célra, illetve adott időben korlátlan adatforgalmazást tesznek lehetővé, így az ügyfélnek nem kell foglalkoznia a letöltött adatmennyiséggel.

Az okostelefonjukon mobilinternettel rendelkező ügyfelek átlagosan havi 40 órát töltenek internetezéssel. Közöttük vannak, akik szinte csak közösségi oldalakat látogatnak, mások csak böngésznek és emaileznek. Megint mások szinte kizárólag éjszaka, éjfél után neteznek, és vannak a netes tévésorozat-rajongók. A Telekom e leggyakoribb tevékenységekhez igazította korlátlan tematikus adatopcióit, amelyek közül az első három havi fix díjas csomag (SMS-sel aktiválható, és mindaddig él, amíg az ügyfél le nem állítja). A lelkes videózóknak szóló negyedik csomag megrendelői szintén fix díjért nézhetnek filmeket mobil okoseszközükön, ám ez az adatopció csak 24 óráig él, utána újra meg kell rendelni.

A korlátlan tematikus mobiladat-csomagokkal először a kis- és középvállalatokat, majd később a lakosságot szólítja meg a Telekom.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.