Hirdetés
. Hirdetés

Jól ment a NordTelekom szekere

|

A telekommunikációs szektor kedvezőtlen gazdálkodási környezete ellenére a NordTelekom Nyrt. jelentősen növelte működésének hatékonyságát 2011-ben.

Hirdetés

A távközlési cég 252 millió forintos árbevétel mellett 55,9 millió forinttal javította 2010-hez képest az üzemi eredményét és 32 millió forintos adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet.

A NordTelekom a 41 millió forintos üzemi nyereséget az elmúlt évben végrehajtott szerkezeti átalakításokkal érte el. Ezek hatására átmenetileg kismértékben csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentősen nőtt a társaság eredménytermelő képessége. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett telekommunikációs vállalat 30 százalékkal csökkentette az anyagjellegű és 13,5 százalékkal az egyéb ráfordításait.

A NordTelekom 2011 végén megállapodást kötött a Beltáv ügyfeleinek és eszközeinek felvásárlásáról, melynek köszönhetően több ezerrel bővült az ügyfélállománya, és erősödött a piacon betöltött pozíciója. A cég szerint a sikeres akvizíció 2012-ben fogja igazán éreztetni a hatását a gazdálkodásban, így idén további hatékonyságjavulás és eredménynövekedés várható.

A NordTelekom 2012-ben további bővülést tervez: a vállalat vezetése folyamatosan vizsgálja a telekommunikációs piacot, a potenciálisan felvásárolható cégeket, ügyfélbázisokat és új piaci szegmenseket, mivel megítélése szerint további átrendeződések várhatóak, illetve új lehetőségek nyilhatnak meg a magyar telekommunikációs szektorban. A növekedési tervekkel összefüggésben a NordTelekom tulajdonosai nyilvános, maximum 600 millió forint értékű kötvényprogramot készítettek elő, melynek célja, hogy az üzletfejlesztésre és a bővülésre hatékony finanszírozási forrás álljon rendelkezésre.

A NordTelekom Nyrt. gazdálkodása számokban:

 

2011

     2010

Nettó árbevétel

252 494

     264 329

Üzemi eredmény

41 206

    -14 675

Anyagjellegű ráfordítások

166 335

    237 235

Adózott eredmény

32 305

    4 555

(Ezer forintban) 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.