Hirdetés
. Hirdetés

Jön a telefon- és internetadó?

|

Az Origo értesülései szerint a Matolcsy György vezette NGM a vezetékes és mobilhívások mellett az internetforgalmat is megadóztatná. Brüsszel további kalkulációkat kért.

Hirdetés

Halló! Itt a NAV beszél...
Halló! Itt a NAV beszél...
Új adó bevezetését tervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – írja meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva az Origo. Az internetes lap értesülései szerint a Matolcsy György vezette minisztérium valamennyi vezetékes és mobilhívást, valamint az internetforgalmat is megadóztatná.

Az NGM évi 40-50 milliárd forintos bevételre számít a végfelhasználókat sújtó, de a szolgáltatók által kiszámlázott adó beszedéséből. Az új „tizedet” valamennyi felhasználónak meg kellene fizetnie: minden vezetékes és mobilhívást, minden egyes elküldött SMS-t, minden letöltött bájtot adókötelessé tennének. Azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen arányú sarc kivetésében gondolkozik a tárca.

Az Origo cikke szerint az NGM az Európai Bizottság (EB) Budapesten vendégeskedő küldöttségét is beavatta az új adóval kapcsolatos elképzeléseibe; az EB illetékesei részletes számításokat kéretek a minisztériumtól. Az adónemet a kormány a jövő héten, az Orbán Viktor és José Manuel Barroso, az EB elnöke tárgyalását követően fogadhatja el a kormány.

Egyelőre sem az NGM, sem a haza távközlési szolgáltatók nem kommentálták a lap értesüléseit. A minisztérium az MTI megkeresésére csupán annyit közölt: „sajtóhíresztelést nem kommentál”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.