Hirdetés
. Hirdetés

Jön a Windows 10 csúcsváltozata

|

A Microsoft bejelentette a Windows 10 Pro for Workstationst. Ősszel érkezik, és bivalyerős lesz.

Hirdetés

Ősszel jön a Windows 10 Pro csúcsváltozata, a Windows 10 for Workstations, amelyet a kulcsfontosságú, illetve különlegesen számításigényes műveleteket végző munkaállomások hatékony kiszolgálására terveztek.

A Microsoft rengeteget fontos visszajelzést kapott a Windows Insider Program résztvevőitől, és mindezeket beépítette Fall Creators Update részeként megjelenő Windows 10 Pro for Workstationsbe. Lássunk néhányat a szolgáltatások közül, amelyekkel az új operációs rendszer a csúcsszintű PCk- teljesítményét és megbízhatóságát javítja.

ReFS fájlrendszer: Az ReFS felhő szintű rugalmasságot biztosít a hibatűrő tárterületen lévő adatok kezelésében, és hatalmas adatkötegekkel is könnyen boldogul. Új funkciói révén észleli és korrigálja az adatsérüléseket: ha a tükrözött meghajtók valamelyikén talál adathibát, az egészséges változat alapján leállás nélkül kijavítja, ha pedig nincs használható másolat, kipucolja a sérült adatokat.

Perzisztens memória: A Windows 10 Pro for Workstations a legfalánkabb alkalmazások és adattömegek igényeit is képes kielégíteni az NVDIMM-N-vel. Az NVDIMM-N jóvoltából a lehető legnagyobb sebességgel írhatunk és olvashatunk fájlokat, és mivel az NVDIMM-N nem felejtő memória, a fájljaink a munkaállomás kikapcsolása után is megőrződnek.

Gyorsabb fájlmegosztás: A Windows 10 Pro for Workstations SMB Direct nevű szolgáltatása támogatja a távoli direkt-memóriaelérés (Remote Direct Memory Access, RDMA) képességével felruházott hálózati adaptereket. Az RDMA az eszközök működésében nagyobb sebességet, rövidebb késleltetési időket biztosít, emellet a CPU-használatot is takarékosabbá teszi.

Kiterjedt hardvertámogatás: A Microsoft mélyreható architektúrális változtatásokat végzett a Windows magjában, hogy az OS-t futtató teljesítményigényes felhasználók kamatoztathassák a csúcszintű processzor-családok képességeit. A Windows 10 Pro for Workstations szerver szintű Intel Xeon és AMD Opteron processzorokon is futtatható, akár 4 CPU-n is (a jelenlegi maximum 2 CPU), a memória mérete pedig elérheti a 6 terabájtot (a mostani korlát 2 terabájt).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.