Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek a flash alapú meghajtók

|

Elsőként integrált a flash alapú félvezető-meghajtókat (SSD-ket) tárolórendszereibe az EMC Corporation.

Hirdetés

A félvezető alapú flash-meghajtók flash-memóriát használnak az adatok tárolására és visszaolvasására, válaszidejük jobb, mint a jelenlegi leggyorsabb merevlemez-meghajtóké, és kevesebb energiát használnak fel a működéshez. Az EMC Symmetrix DMX-4 (képünkön) tárolórendszer ma a piacon az egyetlen vállalati szintű tárolórendszer, amely ezt a technológiát alkalmazza.

Mivel a flash-meghajtókban nincsenek mechanikus komponensek, kevesebb energiával is beérik. Egy tárolótömbben például flash-meghajtókkal 38 százalékkal kevesebb energiát felhasználva tárolható egy terabájtnyi adat, mint hagyományos, mechanikus lemezmeghajtók alkalmazása esetén. Harminc darab 15 ezer fordulat/perc sebességű Fibre Channel lemezmeghajtóval lehet csak ugyanazt a teljesítményt elérni, mint egyetlen flash-meghajtóval - ez pedig 98 százalékos csökkenést jelent az áramfogyasztásban, ha azt a másodpercenként végrehajtott tranzakciók számához viszonyítjuk.

A flash alapú tárolási technológia ideális az olyan alkalmazások támogatásához, amelyekben masszív adatmennyiséget kell nagyon gyorsan feldolgozni. Ilyenek például a valutaváltó és elektronikus kereskedelmi rendszerek, a valós idejű adatfolyamok feldolgozása, a nagygépes tranzakciófeldolgozás és még sok más. Az EMC a tervek szerint 73 GB és 146 GB kapacitású flash-meghajtókat fog kínálni a Symmetrix DMX-4 platformhoz még 2008 első negyedévében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.