Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek az érintőképernyős Nokiák

|

Jövőre az iPhone-hoz hasonló érintőképernyős és az iPodnál megismert keréktárcsás Nokia készülékeket is vásárolhatunk.

Hirdetés

A Nokia elnöke, Olli-Pekka Kallasvuo egy rövid videó bemutatásával ismertette a Go Play rendezvényen, hogy a jövő évre milyen változások várhatók a Nokia készülékekben. Az elnök szerint egy radikális lépéssel egyszerűséget visznek a negyedik képernyőt használók életébe (az első képernyő volt a mozi, a második a tévé, a harmadik a számítógép, és a negyedik a mobiltelefon).

A videó szerint a jövő évben megjelenő Nokia készülékeknél megjelenik az iPodnál megismert keréktárcsa. Ugyanakkor az iPhone-re jellemző érintőképernyő is felbukkan a Nokia telefonokban, így - ugyancsak az iPhone-hoz hasonlóan - az ujjunkkal is tudunk majd navigálni a készüléken. Ezek az új UI-k (User Interface), vagyis felhasználói felületek elsőként az N Series készülékekben jelennek majd meg.

Maga a videó a YouTube-on is elérhető, de a Go Play esemény beszédei a hivatalos oldalon is megnézhetők. Olli-Pekka Kallasvuo beszédében az újdonságok bemutatása a 7:57-ik percnél kezdődik, és 10:12-kor ér véget.



A nyilvánvaló hasonlóságot feszegető újságírói kérdésre Anssi Vajnoki alelnök, a multimédia üzletág vezetője azt válaszolta, hogy ha valami jó technológia jelenik meg a világban, akkor azt büszkén lemásolják, de nem tudja, mennyire számít másolatnak az az UI, amit bemutattak.

Egyes blogok már azt is tudni vélik, hogy a Nokia a Balda nevű cégtől rendelt 8 millió érintőképernyőt - ez a cég gyártja az iPhone kijelzőjét is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.