Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek az Intel új Kaby Lake processzorai

|

A hetedik generációs Core lapkákra épülő tabletek és laptopok hónapokon belül piacra kerülhetnek.

Hirdetés

Az Intel megkezdte Kaby Lake kódnéven fejlesztett, 7. generációs Core processzorainak szállítását a PC-gyártóknak, mondta Brian Krzanich vezérigazgató a cég pénzügyi jelentése kapcsán tartott telekonferencián. Az új lapkákra épülő gépek jellemzően a szállítás indulása után pár hónappal jelennek meg a piacon.

Méretét tekintve nem lesz feltétlenül kisebb a Kaby Lake a jelenlegi legfiatalabb Core-nemzedék tagjainál, a Skylake processzoroknál, mivel azok alapjaira épül, azonban a sebesség terén felül fogja múlni elődeit, mondta Krzanich.

Felmerül a kérdés: érdemes-e várni pár hónapot a Kaby Lake-re, ha egyébként most vásároltunk volna új, Skylake-re épülő gépet? Szakértők általában azt tanácsolják, hogy az ember akkor cseréljen hardvert, amikor ennek szükségét látja, függetlenül attól, hogy az új termék-verziók vagy -nemzedékek mikor jelennek meg.

Ezzel együtt a Kaby Lake-re épülő PC-k igen érdekes méretekben és formákban kerülhetnek majd piacra. Az Intel általában a processzorok Core M verzióját bocsátja ki, ami innovatív tervezésre ad alkalmat a szállítóknak.

A Skylake-et eredetileg a 10 nanométeres gyártási technológiával készülő Canonlake processzorok követték volna, azonban tavaly az Intel későbbre halasztotta megjelenésüket. A Kaby Lake köztes generáció, amelyet azonban a finomításoknak és továbbfejlesztéseknek köszönhetően mégis megnövelt teljesítményű processzorok alkotnak.

Asus Transformer 3 Pro

Júniusban, a Computex kiállításon az Asus már bemutatta Transformer 3 tabletjét, amelyet a Kaby Lake-re épített, és amely mellesleg a Microsoft Surface Próra emlékeztet. A 12,6 colos Transformer 3 mindössze 6,9 milliméter vastag, tömege 695 gramm. Akár 512 gigabájt SSD-vel és 8 gigabájt RAM-mal konfigurált modellt is választhatnak majd a felhasználók, az alapár 799 dollár lesz.

Más, vezető PC-gyártók még nem mutattak be Kaby Lake-es gépeket, a Lenovo és az Acer a szeptember elején Berlinben sorra kerülő IFA kiállításon tesz majd bejelentéseket. A Core processzorok hetedik nemzedékére épülő PC-k azonban a jövő hónapban San Franciscóban esedékes Intel Developer Forum konferencián is várhatón reflektorfénybe kerülnek.

Az Intel szerint összességében négyszáznál több, Kaby Lake-re épülő eszköz kerül majd piacra, közöttük valószínűleg Microsoft Surface és Apple MacBook modellek is.

Vetélytársa is van azonban a Kaby Lake-nek, az AMD Bristol Ridge kódnéven fejlesztett processzora valamivel korábban eljutott már néhány PC-gyártóhoz. Az AMD lapkái jobb grafikus teljesítményt mutatnak fel, míg az Intel új processzorai hosszabb akkumulátoros üzemidőt engednek.

Áprilisban az Intel azt mondta, hogy a továbbiakban az adatközpontokba szánt termékekre, valamint a dolgok internetére és a hálózati képességek fejlesztésére fog fókuszálni. A PC-piac évek óta tartó szűkülése kedvezőtlenül hatott a processzorgyártó nyereségére.

Krzanich arra számít, hogy az év második felében, elsősorban a nagyvállalatok körében felélénkül majd a PC-frissítési kedv. A második negyedévben is nőtt valamelyest a PC-k iránti kereslet, azonban összességében az év hátralevő részében erős egy számjegyű csökkenés valószínűsíthető, tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.