Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek az okos kontaktlencsék

|

Napenergia táplálja a látáskorrekció mellett sokféle további funkció ellátására képes eszközt a szabadalmi leírás szerint.

Hirdetés

Már megint egy újdonsággal készül előrukkolni a Google, amely pár napja szabadalmi védettséget kapott egy napenergiával táplált kontaktlencsére, amely amellett, hogy megszünteti a látási problémákat, képes mérni viselője biológiai paramétereit - testhőmérséklet, vércukorszint, véralkoholszint - és azokat egy számítógépre vagy okostelefonra továbbítani, értesült a Tech Insider. A szabadalmi leírás szerint további szolgáltatásként a környezet jellemzőiről - például az allergén anyagok koncentrációjáról - is gyűjt adatokat, lehetővé teszi viselője számára a vonalkódokban lévő információk dekódolását, valamint használható lesz viselője azonosítására retinavizsgálat segítségével. Migndez nagyon ígéretesen hangzik, idővel kiderül, lesz-e belőle kézzelfogható termék.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.