Hirdetés
. Hirdetés

Jövő áprilisban jöhet az iPad 2

|

A legnagyobb újítás a felhasználó irányába néző kamera lesz. Sőt, lehet, hogy ez lesz az egyetlen jelentős változás.

Hirdetés

A Wall Street egyik elemzője szerint jövő áprilisban, azaz pontosan egy évvel az iPad megjelenését követően lép majd színre a táblagép következő változata.

Brian Marshall (Gleacher & Co.) szerint az Apple követi az éves frissítés elvét a következő táblagépének bejelentésénél, pont úgy, ahogyan az iPhone esetében tette: minden új iPhone modell bejelentése júliusra vagy júniusra esett.

?Úgy gondolom, hogy az április megfelelő időpont lehetne az iPad 2 számára" - mondta Marshall, máris a találgatók között elterjed nevével illetve a még el sem készült berendezést. ?Úgy vélem, hogy a CDMA rendszerű iPhone pedig márciusban jön majd ki, mindkét új termék segít majd kiegyenlíteni az Apple szezonalitását."

A CDMA (Code Division Multiple Access) mobil kommunikációs rendszerek - ellentétben a GSM-el - egyetlen közös sávban küldik az adatokat és azon osztoznak az egyes kapcsolatok, beszélgetések. Ezt a rendszert alkalmazza a Verizon is, mely az iPhone CDMA változatának megjelenésével az Apple partnere lehetne. Jelenleg az AT&T az Apple exkluzív partnere, mely a világszerte elterjedt GSM rendszert alkalmazza. Megjegyzendő, hogy a Qualcomm, a CDMA2000 következő generációs mobil hálózat többségi licenc tulajdonosa 2008-ban felhagyott gyermeke fejlesztésével és letette voksát az LTE mellett, így a CDMA rendszerű iPhone piacra dobása gyakorlatilag csak a Verizon kedvéért történhet majd meg.

Elemzők és bloggerek versengenek elképzeléseikkel, találgatásaikkal az új iPad-ot illetően, felvetve mindent a vékonyabb kialakítástól a nagyobb felbontású megjelenítőig. Marshall szerint azonban az iPad 2 körülbelül olyan lesz, mint elődje. Egy kivétellel.

?Ugyanaz a forma lesz, ám dupla kamerával" állítja Marshall és véleményét mások is osztják. Ez lehetővé tenné a FaceTime futtatását, a videotelefon alkalmazás az iPhone 4-en már elérhető nyár óta.

 

 Már az első iPad szétszerelésekor is feltűnt Aaron Vronkonak (Rapid Repair), hogy a készülékben hagytak helyet az előlapi kamera számára. ?Úgy tűnik, hogy készen áll a kamera fogadására, még egy lyukat is hagytak az üveglapon a lencse számára." mondta Vronko.

Marshall lehűtötte azokat, akik a következő iPad-ban több tárolóhelyre számítanak, szerinte ugyanúgy 16, 32 és 64 GB-os modellek lesznek majd kaphatóak.

Szeptember végéig az Apple mintegy 7,5 millió iPad-ot adott el. Marshall arra számít, hogy még 6 millió darab talál gazdára, így 2010 végéig 13,5 millió készülék talál összesen gazdára. Jelenleg 499 és 829 dollár között mozog az iPad ára felszereltségtől függően.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.