Jövőre érkezhet a Silverlight 3

|

A második verziója alig egy hónapja jelent meg.

Habár még csak egy hónapja jelent meg a Silverlight 2 multimédiás platform, a Microsoft gőzerővel dolgozik az újabb verzióján, amely a jelek szerint jövőre már elérhetővé is válik. "Az elkövetkező évben megjelenik a Silverlight újabb verziója, a Silverlight 3" - írja Scott Guthrie, a Microsoft fejlesztési részlegének alelnöke és a Silverlight fejlesztőcsapat vezetője blogjában.

A web-alkalmazások, grafikák és animációk megjelenítésére alkalmas bővítmény készülő verziójáról nem sokat jelentett be, csupán annyit árul el, hogy egyéb médiafejlesztések mellett H. 264 videó és 3D támogatást kap majd, ellátják GPU hardveres gyorsítással, valamint javítanak magán a fejlesztőeszközön is. A Visual Studio és a Web Developer Express pedig szerkeszthető vizuális felületet kap, databinding támogatással.

 

silverl2.jpg


A Flash Player ellen csatába küldött bővítményt egyébként úgy tűnik, hogy jól szerepel, mivel ma már minden negyedik internetre kötött számítógépen van Silverlight plugin. "Az elmúlt négy hétben a Silverlight 2 végső verzióját 100 millió felhasználó telepítette a gépére" - Scott Guthrie bejegyzése alapján.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.