Hirdetés
. Hirdetés

Júliustól sokkal olcsóbb mobil- és adatroaming jön Európában

|

Két lépcsőben, erőteljesen csökkentik a maximálisan kiszabható roaming díjakat.

Hirdetés

Rövid egyeztetési periódus után konszenzusra jutott az Európai Únió három törvényhozó testülete, maximálják a kiszabható mobil roaming díjakat.

 

A Digital Agenda for Europe biztosa, Neelie Kroes nyújtotta be a roaming díjak korlátozására irányuló javaslatokat. A beterjesztést előzetesen egyetértésben elfogadta az EU parlament és a Tanács is. Egy végső, formális szavazás még szükséges a július elsejei jogerőre emelkedéshez.

 

 

 

Az új szabályozás szerint júliustól egyetlen EU-n belüli hívás díja sem haladhatja meg a 0,29 eurót percenként, a hívásfogadás pedig nem kerülhet többe mint 0,08 euró/perc. 2014 júliustól további korlátozás lép érvényre, 0,19 euró lesz a hívás és 0,05 euró a hívásfogadás percdíja. Az SMS küldés díja sem haladhatja meg a 0,09 eurót, illetve 2014. júliustól a 0,06 eurót.

 

Most először tér ki törvény a sokak által és nem véletlenül rettegett adatroaming díjakra. Júliustól legfeljebb 0,7 eurót kérhetnek a turistáktól a szolgáltatók megabájtonként, 2014. júliustól pedig csak 0,2 eurót számlázhatnak ugyanezért. A díjkorlátozó szabályok 2017-ig érvényesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.