Hirdetés
. Hirdetés

Júniusban indul a MIR

|

Az új mentésirányítási rendszerrel várhatóan a mentőautók több mint 86 százaléka 15 percen belül a helyszínre ér.

Hirdetés

Júniustól új, korszerű mentésirányítási rendszer (MIR) kezdi meg működését Magyarországon – hangzott el az Enterprise Group sajtótájékoztatóján. A MIR-re 2013-ban írt ki tendert az Országos Mentőszolgálat. A rendszer megvalósítására az Enterprise Group és a Tigra Kft. konzorciuma kapott megbízást.

A MIR fő célja kettős: a mentőautók 15 percen belüli kiérkezési arányát a jelenlegi 79,80 százalékról 86,80 százalékra emelni, továbbá 70 százalékról 80 százalékra növelni annak arányát, hogy a hívás helyszínére olyan kocsi menjen, amely az adott esethez a legmegfelelőbb eszközökkel rendelkezik. A projekt során közel 1000 mentőautót szerelnek fel intelligens fedélzeti terminállal. A MIR bevezetésével nem csupán a prehospitális sürgősségi ellátás minőségének javítása, hanem az egészségügyi intézményekben működő medikai rendszerekkel való hatékony és szoros együttműködés is fontos cél.

Az Enterprise Group a MIR projekt keretében a telefónia, valamint az informatikai hálózat fejlesztését végzi. Főbb feladatai közé tartozik a segélyhívások fogadásának biztosítása, a hívások munkatársak közötti elosztása, a kiszolgáló informatikai hálózat és információvédelmi rendszer fejlesztése, valamint a hanganyagok rögzítésének és archiválásának megoldása.

Az Enterprise Group Software üzletága megújította medikai alkalmazását, az EMMA-t. Az idén megjelenő EMMA 2.0 számos új funkcióval, például arcfelismerő rendszerrel egészült ki. A fejlesztők megújították a szoftver arculatát, továbbá képessé tették a rendszert a felhőalapú működésre. Az EMMA korábbi, 1.0-s verziója 2012-2013-ban 5 új ügyfélnél kezdte meg működését. Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója elmondta: a következő 3 évben a hazai egészségügyi informatikai rendszerek piacának 40 százalékát szeretnék megszerezni. Rendszerükkel külföldi piacokon is vannak terveik. Várhatóan rövidesen akvizíciókról is beszámolnak. Két, a medikai rendszerek piacán működő cég megvásárlásáról folytatnak tárgyalásokat.

Az ICT, Software, PLM és Consulting üzletágakkal rendelkező Enterprise Group tavalyi árbevétele 3 milliárd 68 millió forint volt. Ez 2012-höz képest 16,5 százalékos növekedésnek felel meg. Az idei évre 20,5 százalékos bevételnövekedést prognosztizálnak. Tavaly év végén a létszám 90 fő volt, 2014 végére várhatóan 101-en lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.