Hirdetés
. Hirdetés

Kábelen netezik a magyarok fele

|

Márciusban 1,39 millió fölé emelkedett a szélessávú előfizetések száma.

Hirdetés

Komoly növekedést hozott a hazai internetezők körében a tavasz. Úgy tűnik könnyebben győzik meg ügyfeleiket a kábelszolgáltatók arról, hogy érdemes ADSL szolgáltatást előfizetniük. Az összevonható kedvezmények vonzzák a legjobban a felhasználókat, hiszen így egy csomagban kedvező áron juthatnak telefonhoz, televízióhoz és legtöbbször jó minőségű Internet kapcsolathoz is.

Az NHH gyorsjelentése szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internet szolgáltatásra előfizetők száma márciusban 0,5 százalékkal csaknem 763 ezerre emelkedett. Az ADSL növekedési üteménél lényegesen gyorsabban, 1,4 százalékkal bővült a kábelmodemes előfizetések száma. A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma a hónap végén 446 ezer volt, és mivel a négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internet szolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 628 ezer körül volt március végén.

Az ADSL és kábelmodemes előfizetések száma február végén 1,391 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,086 millió és a 2007 végi 1,327 millió után.

Az NHH közleménye idézi az International Technology and Innovation Foundation (ITIF) felmérését, ami az internet elterjedtségét és sebességét, valamint árát vizsgálta a világ országaiban. A lista szerint az első 15 között tíz európai ország található. A listavezető Dél-Korea, a második Japán, a harmadik Finnország, míg Magyarország Kelet-Európából egyedüliként jutott be a legjobb 25-be.

ranking.jpg


Tavaly márciusban egy hónap alatt a szélessávú vonalak száma 2,05 százalékkal 659 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 3,43 százalékkal 329 ezerre nőtt. A 2007 február végi adathoz képest a jelentésben szereplő négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon 75-80 százalék körüli volt, így a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor meghaladta az 1 milliót.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.