Hirdetés
. Hirdetés

Kalandjáték és tanulás

|

Tengernyi kaland néven országos verseny indult diákok és iskolák számára az interneten.

Hirdetés

A Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó, az Egyszervolt.hu, valamint az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület által életre hívott, nyolc héten át tartó, alternatív valóságjátékot Cseh László, úszó világ- és Európa-bajnok, olimpikon október 8-án indította el a Fővárosi Állat- és Növénykert Akváriuma mellett.

A Tengernyi Kaland egy szórakoztató kerettörténetbe foglalt feladatsorozat, amely a tankönyvekben megtalálható, iskolában elsajátított ismeretekre alapoz, ugyanakkor konkrét feladatokkal ösztönzi a diákokat a tankönyvek és az internet hatékony és kreatív használatára. A szórakoztatva tanító játék az edutainment alkalmazások kategóriájába tartozik, természettudományos, történelmi és irodalmi tudást ad át, miközben a játékosok digitális készségeiket is fejleszti.

A kalandot egy kincset érő rakománnyal elsüllyedt kereskedőhajó felkutatása jelenti. A két hónapon át zajló játékfolyam erre az izgalmas történetre felfűzött, 25 készségfejlesztő, oktató tartalmú, ugyanakkor szórakoztató feladatot tartalmaz. Az események nem nélkülözik a váratlan és kalandos fordulatokat, aktivitásra ösztönöznek a valós világban is. A játékosok többek között élő közvetítésben kapcsolódhatnak be a világ túlsó végén - Brazília partjainál - zajló eseményekbe, a legszerencsésebbek pedig egy tengeralatti kutatóberendezést is irányíthatnak majd az interneten keresztül.

A Tengernyi Kaland versenyzői a játék során haszonnal forgathatják a Nemzeti Tankönyvkiadó köteteit - például a Panoráma Enciklopédiát, a Nagy Földrajzi Felfedezőket vagy földrajz, kémia és történelem tankönyveket, amelyek több feladat megoldásában is segítségükre lesznek. Emellett olyan internetes alkalmazások használatában szerezhetnek jártasságot, mint a Photosynt, a Worldwide Telescope vagy a Bing maps.

A pontgyűjtő játék nyereményei között könyvek, tankönyvek, mozijegyek, számítógépes kiegészítők mellett egy-egy Xbox 360 Kinect, Intel Learning Series Classmate PC és Promethean digitális tábla szerepel. Regisztrálni a www.tengernyikaland.hu oldalon lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.