Hirdetés
. Hirdetés

Kalózbiztos lesz az Office 2010

|

Nehéz lesz feltörni a jövőre megjelenő Office 2010-et. Szigorodott a mennyiségi-licenc regisztrációja.

Hirdetés

A Microsoft sajtóközleménye alapján nehéz lesz feltörni a jövőre megjelenő Office 2010 irodai programcsomagot, mivel jelentősen megerősítik annak kalózvédelmét. A szoftvercsomagban egyrészt megváltoztatják a mennyiségi-licenchez kötődő regisztrációt, aminek értelmében az Office 2010 megkapja a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2-nél bevezetendő Key Management Service alkalmazást, amellyel a nagy cégek egyszerűen kezelhetik kliens gépeik aktiválását. A nem jogosult felhasználók viszont nehezebben érvényesíthetik kalóz mennyiségi licenc-kulcsukat.

 

office2010_1.jpg


Az Office 2010 fejlesztőinek blog-bejegyzése alapján irodai programcsomagban ezen felül debütál a Windows Software Protection Platform (SSP), amely egyrészről jó hír lehet a nagycéges rendszergazdáknak, de rossz a kalózoknak. Továbbá Immár minden kliens oldali kiadást aktiválni kell majd, s több hamisítás-ellenőrző és befolyásolás-elleni védelemmel is ellátják a szoftvercsomagot, hogy lehetőleg minél kevesebb kalóz kópia születhessen meg. Végezetül 13 további országgal bővítik Office Genuine Advantage (OGA) programjukat, így az már a föld 41 országában lesz jelen.

Az IDC felmérése szerint a föld számítógépeinek 41 százalékán fut valamilyen kalóz szoftver. Így a Microsoft közleménye szerint idén 50 milliárd dollár veszteség éri a szoftveripart, míg 2006-ban csak 34 milliárd dollár veszteséget kellett elkönyvelniük. Ha 4 éven belül 10 százalékkal csökkentenék a számunkat, akkor az 2,4 millió új munkahelyet és körülbelül 70 milliárd adóbevételt eredményezne - véli a szoftvercég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.