Hirdetés
. Hirdetés

Kalózellenes világnap a Microsofttól

|

Hazánkban is lehetnek razziák.

Hirdetés

A Microsoft az egész glóbuszra kiterjedő kísérletet tesz, hogy letörje az illegális szoftverkereskedelmet. Ennek megfelelően kalózellenes világnapot hirdetett, valamint első körben beperelt 20 olyan terjesztőt, akik illegális Windows XP-t, vagy Office-t telepítettek az eladásra kínált gépeikre. A fenyegetett vállalkozások mind az Egyesült Államokban találhatóak, ám a továbbiakban hat kontinens, 49 másik országának tisztességtelen kereskedői is hasonló ellenlépésekre számíthatnak.

A kalózellenes akciójukban ugyanis pontosan ennyi államban kívánnak felvilágosító kampányokat indítani a közönség számára, valamint perekkel küzdeni a nagy tételben kalózszoftvereket forgalmazó csoportok ellen. Az akció számára létrehozott microsite-on pontosan meg lehet nézni, hogy mely ország érintett, s hol lehetnek razziák az érintett cégeknél. Magyarországnál a következő áll: "A Microsoft Magyarország 70 nagyobb kerekedő körében végzet felmérése szerint az illegális szoftvert jellemzően inkább a nagyobb bolthálózatok alkalmazottjai telepítik a gépekre, a kisebb cégeknél ez viszont nem jellemző". Vagyis ha az oldal adatbázisa friss, akkor inkább a hazai nagykereskedők számíthatnak razziákra és talán azokból fakadó perekre.

 

msantiprivacy.jpg
 



"A kalózkereskedők és a hamisítók eszközei nagyon kifinomultak, amellyel komoly károkat okoznak a globális kereskedelemnek, a fogyasztóknak, a vállalatoknak és a nemzeti gazdaságoknak is. A Microsoft ezért globális szinten próbál cselekedni, együttműködve a helyi hatóságokkal, a kormányokkal, a fogyasztókkal és az üzleti szereplőkkel, amelynek része lesz az oktatás, a kifinomult üzleti intelligencia használata és a bűnmegelőzés is" - mondta David Finn, a Microsoft Hamisításelleni csoportjának a vezetője, hozzátéve később: "a kalózkereskedők évente globálisan körülbelül 50 milliárd dollár kárt okoznak a gazdaságoknak".

A kampányt a hírek szerint a redmondi cég jövő januárra-február környékére tervezi, még pár hónappal a Windows XP gyártásának megszüntetése előtt. A cég ugyanis szeretné tudatosítani vásárlóival: utána legálisan már nem juthatnak az operációs rendszerhez, vagyis minden így árult gép akkor már illegális lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.