Hirdetés
. Hirdetés

Kalózok-Pandúrok: sok-egy

|

A Pirate Bay torrentoldal alapítói ellen indított perben elítélték a kalózokat. A pandúrok nyerték ezt a fordulót, az ítélet nem jogerős.

Hirdetés

Februárban még úgy tűnt, hogy a svéd kalózok állnak nyerésre, de ma - többé-kevésbé - hideg zuhanyként érhette a torrentoldal alapítóit, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundstrom és Peter Sunde urakat, hogy stockholmi bíróság mindnyájukat 1 év börtönre ítélte és még összesen 30 millió svéd korona (kb. 800 millió forint) kártérítést is a nyakukba vart.

A film- és hanglemezipar természetesen ünnepel és hatalmas sikerként könyveli el a bíróság döntését. A dolog pikantériája, hogy Peter Sundae a Twitteren már tegnap este közhírré tette, hogy a kalózokat elmarasztaló ítélet születik majd. "Úgy látszik már nem csak a hollywoodi filmek, hanem a bírósági ítéletek is kiszivárognak megjelenés előtt."

A filmipar és a többi érintett képviselőinek még korai lenne pezsgősüvegeket durrogtatni, hiszen a Pirate Bay-es fiúk természetesen fellebbeztek az ítélet ellen, ami hosszú évekig is elhúzódhat és egészen az EU bíróságáig is elmehet. Az oldal a per ellenére zavartalanul működik - már egy ideje az EU-n kívülre költöztették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.