Hirdetés
. Hirdetés

Kamera, amiben nem csalódhatunk?

|

A manapság megjelenő fényképezőgépek egyre újabb és újabb funkciókat vonultatnak fel, ez alól pedig a Nikon új SLR gépe sem kivétel.

Hirdetés

A Nikon tegnap mutatta be 10,2 megapixeles D80-as modelljét, ami a 6,1 megapixeles D70-est hivatott a jövőben helyettesíteni. Az új digitális tükörreflexes eszköz 1299 dollárba kerül (999 dollár maga a gép, amihez jár még egy 18-135 mm-es lencse is), ám rendelkezik a sokkal fejlettebb modellek számos tulajdonságával. Összehasonlításképpen: a D80-as a 4699 dolláros D2Xs képfeldolgozó rendszerét használja (a DX-formátumú CCD képérzékelő azért különböző), de visszaköszön benne az 1700 dollárba kerülő D200-as 11 mezős AF-rendszere is.

"A kamera, amiben nem csalódhatsz" szlogennel harcba induló új eszköz mindezeken kívül 0,18 másodperces indítási idővel és 80 ezredmásodperces kioldási késedelemmel csábítja a megszállott fotósokat. Akkumulátora (melyet szintén a D200-astól vett kölcsön) egy feltöltéssel 2700 felvételt tesz lehetővé. A kiöregedő D70-es 1800 képkockájához viszonyítva ez mindenképpen látványos fejlődés. A géphez tartozó lencsekészletre sem lehet komoly panasz, a korábbi változatoknál (és a jelenlegi riválisok nagy részénél is) jóval hatékonyabb zoomot tesz lehetővé.

A D80-asba persze nemcsak a komolyabb, félprofi SLR modellek egyes elemeit préselték bele. Felfedezhetjük a Coolpix sorozat point-and-shoot modelljeinek kamerán belüli retusálási lehetőségét; a Nikon D80-as érzékeli és eltávolítja a vörösszemet, kezeli a fényeffektusokat, és számtalan más szerkesztési lehetőséget kínál. A fekete-fehér felvételek rajongói számára érdekesek lehetnek az Olympus E-500 révén már megismert színszűrők is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.