Hirdetés
. Hirdetés

Karácsonykor érkezik az új Mac-es Office

|

Az Office for Mac 2011 Outlookra cseréli az Entourage-t. Nyáron érkezhet a publikus bétája.

Hirdetés

A múlt heti MacWorld rendezvényen a Microsoft illetékesei elsőként mutatták be az Office for Mac 2011 irodai programcsomagot a nagyközönség számára, amely a nevétől eltérően a várakozások szerint még az év vége előtt megjelenhet - körülbelül fél évvel a Windowsos Office 2010 érkezése után.

 

office-mac2011.jpg
 


A készítői - elmondásuk szerint - az új kiadás esetében leginkább három területre összpontosítottak. Az új Mac-es Office ez alapján jobb átjárhatóságot biztosít majd a platformok között, fejlettebb csoportmunka eszközöket ígér, és a felhasználói felületét is jelentősen átalakították. Utóbbi a Windows felhasználók számára már ismerős Szalag megjelenését jelenti, amely elsőként az Office 2007 programcsomagban jelent meg, hogy leváltsa az idejétmúlt menüstruktúrát.

A jobb átjárhatóságot a Microsoft az Entourage levelezőkliens megszüntetésével biztosítja, hogy a helyére a Windowsos megfelelőjét: az Outlook alkalmazását tegye. Ez több szempontból is hasznos lesz. Egyrészt az Office for Mac 2011 így támogatni fogja a .PST fájlformátumot, illetve a redmondi szoftvercég által kifejlesztett tartalomvédelmi (Information Rights Management, IRM) rendszert. Másrészt ennek köszönhetően a Macintosh felhasználók könnyebben csatlakozhatnak majd a céges Exchange és Office Communications szerverekhez is. Sőt az újonnan megjelenő Visual Basic támogatással ehhez még egyedi rutinokat is készíthetnek.

 

office-web.jpg
 

Excel Web App

 


A fejlettebb csoportmunka érdekében a Macintosh felhasználók a jövőben a Live Skydrive tárhelyén tárolhatják majd dokumentumaikat - ott, ahol az Office Web Apps is jelen lesz majd -, illetve a vállalati felhasználóknak jobb SharePoint támogatást ígérnek a fejlesztők. Sőt e mellett a redmondi szoftvercég képviselői az ingyenes webes Office megjelenését is kiemelték, ahol a felhasználók elérhetik a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote csökkentett funkcionalitású változatait a Safari, illetve a Mac-es Firefox böngészőkön keresztül.

A Microsoft tájékoztatása szerint az Office for Mac 2011 még a karácsonyi szezon előtt megjelenhet, első nyilvános bétája pedig körülbelül a nyár érkezhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.