Hirdetés
. Hirdetés

Karórás fizetés a TakarékPonttól

|

A PayPass elfogadóhelyeken immár a bankkártya mellett egy egyedi karórával is lehet fizetni.

Hirdetés

A TakarékPont hálózatokban november elejétől igényelhetők a MasterCard PayPass fizetési technológiáját alkalmazó bankkártyák és karórák, melyek tranzakciónként maximum 5000 forintos értékhatárig biztosítják a gyors és egyszerű fizetést az erre alkalmas PayPass elfogadóhelyeken. A MasterCard által 2002-ben bevezetett PayPass érintésnélküli fizetési technológia a kisösszegű költések esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél, hiszen jóval gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé. A PayPass kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass és a hagyományos kártya használatában.

 

 



PayPass kártyát és karórát a TakarékPont meglévő, és új ügyfelei is igényelhetik az összes elérhető számlacsomag mellé második fizetési eszközként, illetve PayPass kártyát az Alapszámlájához is, mint főkártya és/vagy társkártya.

A PayPass kártyatechnológia felfutását jól mutatja, hogy a MasterCard kártyatársasággal együttműködő hitelintézetek kevesebb, mint nyolc év alatt 78 millió PayPass bankkártyát bocsátottak ki, az elfogadóhelyek száma pedig mára világszerte eléri a 245 ezret. Európában elsőként Törökországban fizethettek az ügyfelek másodpercek alatt, ma már pedig a brit, francia, lengyel, német, norvég, olasz, román, spanyol, svájci, szerb, szlovák, szlovén és magyar ügyfelek is használhatják a PayPass rendszert. Magyarországon a TakarékPont hálózat az elsők között vezette be az érintésnélküli fizetést, ám abban első és egyedülálló a piacon, hogy ügyfelei nem csak egy hagyományos plasztik, hanem egy egyedi karóra segítségével is élvezhetik a gyors fizetés előnyeit.

A TakarékPont sajtóközleménye alapján a technológia gyors hazai elterjedését támaszthatja alá az is, hogy a PayPass már bizonyított az elfogadói hálózatban is, hiszen a technológiának köszönhetően ma olyan üzletek és kereskedők fogadnak el bankkártyát, akik ezt megelőzően a túlnyomóan kisösszegű és gyors ügyfélkezelést igénylő pénztári gyakorlatuk miatt nem tették ezt. A PayPass fizetőrendszer teljes országos hálózatának kiépítése folyamatos, Budapesten jelenleg több mint 200 elfogadóhely van, az országos lefedettség pedig a felhasználók számának növekedésével együtt emelkedik majd. Ehhez a TakarékPont hálózat is jelentősen hozzájárul majd, a vidéki lefedettség erősítésével az év végéig mintegy 1000 PayPass elfogadóhely üzemeltetését tervezi elérni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.