Hirdetés
. Hirdetés

Kártékony reklámok a weboldalakon

|

Flash-reklámokból támadnak a legújabb vírusok.

Hirdetés

A webes támadásoknak nemcsak a növekvő száma aggasztó, hanem a támadók által alkalmazott újabb és újabb technikák, illetve megtévesztő trükkök is. A Sophos szakemberei az utóbbi napokban egy ilyen káros megoldásra lettek figyelmesek. A cég ügyfelei közül többen ugyanis arra panaszkodtak, hogy az általuk meglátogatott egyes ártalmatlan és teljesen legális weblapok megtekintése közben az operációs rendszer vágólapja igencsak furcsán kezdett működni. Több esetben ugyanis a vágólapra kártékony webhelyekre mutató hivatkozások kerültek, amelyek már tényleges veszélyt jelenthetnek. Az eddigi vizsgálatok szerint a Windows valamint a Mac OS X operációs rendszereket futtató számítógépek esetében is működőképes az újfajta rosszindulatú tevékenység.

Graham Cluley, a Sophos egyik biztonsági szakértője elmondta, hogy vélhetően a támadók olyan Flash reklámokat készítettek, és publikáltak, amelyek a Flash technológiákban rejlő egyik lehetőséget használják ki.

A teljes cikket a biztonságportálon olvashatja el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.