Hirdetés
. Hirdetés

Katonai adatokat loptak a hackerek

|

Az AntiSec hacker csoport hétfőn közzétett egy 90 ezer katonai e-mail címet és jelszót tartalmazó listát.

Hirdetés

A Wall Street Journal tudósítása szerint a tegnapi napon az AntiSec hacker csoport betört az amerikai hadsereg egyik partner cégének a szervereibe, ahonnan 90 ezer e-mail és jelszó párosítást tulajdonítottak el. A banda saját elmondása alapján műveletüket meglehetősen könnyen tudták kivitelezni, mivel a megtámadott Booz Allan Hamilton Inc. rendszere nem rendelkezett komolyabb védelemmel, így le tudták futtatni a saját programjukat a távoli szerveren.

 

 



A biztonsági incidens egyébként nem sokkal az után következett, hogy az Anonymous sikeresen behatolt az FBI egyik külső beszállítójának, az IRC Federalnak a rendszerébe. A hacker csoport elmondása alapján a gyenge védelem miatt ezen esetben sem volt túl nehéz dolguk.

Biztonsági szakértők szerint a mostani eset árnyékot vethet a Booz Allan hírnevére, de hatása inkább az amerikai hadseregre lehet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.