Hirdetés
. Hirdetés

Képernyőbeállítás a Windows 10-ben a maximális koncentrációhoz

|

Színszűrők alkalmazásával módosíthatjuk az operációs rendszer megjelenését.

Hirdetés

Hirdetés

Amikor maximális koncentrációt igényel egy feladat elvégzése, a képernyőn lévő színes elemek csak elvonják a figyelmünket, s az emailek vagy Facebook-bejegyzések ellenőrzésére és más, kevésbé fontos tevékenységekre csábítanak. Ha el akarjuk kerülni az állandó kísértést, kapcsoljunk szürkeárnyalatos képernyő üzemmódba.

Ehhez a Start menüben kattintsunk a Gépház ikonon, indítsuk el a Könnyű kezelés modult, és menjünk a Színszűrők oldalra. Itt a Színszűrők bekapcsolása tolókát állítsuk Be állapotba, majd jelöljük be a Szürkeárnyalatos vagy Inverz szürkeárnyalatos lehetőséget (az utóbbi sötétebbé teszi a világos árnyalatokat és fordítva, így tudunk írni egy fekete háttérre például a Wordben).

Jelöljük be az A szűrő billentyűparanccsal történő be- és kikapcsolásának engedélyezése lehetőséget is, így a Windows gomb-Ctrl-C kombinációval ki-bekapcsolhatjuk a szűrőt a Színszűrők oldal meglátogatása nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.