Hirdetés
. Hirdetés

Képernyőmegosztó a Google Chrome-ban

|

A Google egyre népszerűbb böngészőjének új, távoli asztal szolgáltatása lehetővé teszi, hogy két, Chrome böngészőt használó számítógép tulajdonosa rendkívül gyorsan összekapcsolódjon egymással, vagyis lássák egymás képernyőjét, és például segítséget nyújthassanak egymásnak.

Hirdetés

A távoli asztal funkcionalitás nem újdonság a számítástechnika világában, hiszen évek óta számtalan hasonló megoldás létezik erre (például a platformfüggetlen, ingyenes és nagy tudású Teamviewer nevű program, valamint a Skype is biztosít hasonlót, illetve szinte minden operációs rendszer is rendelkezik hasonló képességekkel), ám a Google Chrome böngészőjébe való integráció révén azok számára is vonzóvá válhat egy ilyen szolgáltatás, akik eddig nem használtak ilyet, ráadásul feltehetőleg a Google ezúttal sem elégszik meg ennyivel, és hamarosan tovább fogja fejleszteni a technológiát.

A Remote Desktop megjelenése emellett azért kelt máris nagyobb figyelmet, mert használatával nem csak Windows, Linux, Mac, de még a Chromebook felhasználók számára is egyszerűbb lesz a számítógépek közötti megosztás.

Az új szolgáltatás használata közben
Az új szolgáltatás használata közben

A Chrome Remote Desktop nevű bővítmény egyelőre bétatesztelési fázisban van. A visszaélések elkerülése érdekében a megosztás csak a számítógép-tulajdonosok tudtával, egy személyes kód megadása után válik elérhetővé, vagyis csak úgy lehet belépni egy másik számítógépbe, ha ehhez engedélyt kaptunk a gép gazdájától.

Az autentikációra valamennyi olyan alkalommal sort kell majd keríteni, amikor a felhasználók meg akarják osztani a számítógépüket egy másik géppel, illetve annak tulajdonosával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.