Hirdetés
. Hirdetés

Képes riport a Computex 2006 kiállításról

|

Kiküldött tudósítónk exkluzív képriporttal jelentkezik a helyszínről, hamarosan pedig nyomtatott lapukban is részletes beszámolóval szolgálunk az eseményről.

Hirdetés

A világ legnagyobb IT seregszemléjén, a hannoveri CeBiten mindig hideg van és zord az idő, Ázsia legnagyobb és a földkerekség második legnagyobb hasonló rendezvényén, a Computexen pedig 30 fok és a nyeszlett európai szervezet számára szokatlanul magas páratartalom. A tajpeji esemény azon túl, hogy az időjárás az európai eseménynek pont az ellenkezője, számos egyéb és sokkal izgalmasabb dologban is különbözik.

Egyre nagyobb probléma az asztali gépek hűtése által keltett zaj, így az egyik legnagyobb sláger az idén a passzív hűtés. Egyes gyártóknál már az értékesített termékek zömét ezek képezik.
Képünkön a Biostar NVIDIA GeForce 7600GS alapú megoldása.



Egyre inkább az tűnik jellemzőnek, hogy a cégek igyekeznek több lábon állni. A jó minőségű RAM moduljairól és egyéb memória termékeiről ismert Corsair az extrém hűtések piacán próbálkozik. A képen egy AMD Athlon64 FX62 (2,8 GHz) processzor dolgozik 3,13 gigahertzen egy ASUS M2N32-SLI Deluxe alaplapban. A hűtésről a Corsair Nautilus500 külső vízhűtő rendszere gondoskodik, mely nemcsak a processzort, de az NVIDIA 7900GTX grafikuskártyák hűtését is ellátja. A memóriák aktív hűtést kaptak, így a Corsair XMS DDR2 modulok "PC10000 tempóra" felsrófolva működnek.



Gazdára találtak az Computex 2006 "Best Choice" (legjobb választás) díjai. A Benq tarolt. Képünkön az Azteca 516 navigációs és multimédia autó PC-jük. A WinCE platformú berendezésen kívül díjazták még CP120 projektorukat, EF91 típusú 3.5G HSPDA telefonjukat is. Az Azteca 516 tetején a Computex új, konnektor fülű és farkú kabalalénye trónol.



Professzionális játékosnak lenni ma még szokatlan dolog. Johnatan "Fatal1ty" Wendel a világ legismertebb cyberatlétája. 1996 óta épített karrierje során azokban a megmérettetésekben, melyeken részt vett, az esetek 96 százalékában az első három között végzett. A versenyeken elért sikerhez üzleti siker is párosul. A Fatal1ty márkanevű termékek között találunk egeret, mikrofonos fejhallgatót, processzorhűtést és számos mást. Képen a Zalman anodizált alumíniumból készült Fatal1ty gépháza látható. A pletykák szerint havi 50-60 000 dollárt keres a Fatal1ty márkanév használatából befolyó részesedésből.



A Computex egyik szívmelengető sajátossága a lengén öltözött hostess-ek látványa. Képünkön a lányok elbűvölő RAM modul szoknyácskában pózolnak a kamerának.



Az egyelőre nevenincs Computex kabala egy életnagyságú változata.



"Visszatértünk!" - mondta mai sajtótájékoztatóján az Abit vezérigazgatója. A nemrégiben tulajdonosváltáson átesett cég nem csak logóját tekintve újult meg, hanem terveik között szerepel, hogy alaplapgyártóból hamarosan consumer céggé avanzsáljanak. Ennek egyelőre csak a Cebiten is már bemutatott iDome hangrendszer az első hírnöke. A képen passzív hűtéses AW9D-MAX, Intel 975X alaplapjuk látható - még a régi Abit logóval.



Tajpej büszkesége a világ egyik legmagasabb épülete, a 101 Buliding, mely emeleteinek számáról kapta a nevét. A képeken az eredeti és Asus alaplapok felhasználásával készített műaklotás másolata.



Az Asus a Netgear nyomába lép és piacra dobja Wi-Fi Skype telefonját. A zsinórnélküli készülék a számítógép segítsége nélkül teszi lehetővé, hogy VoIP hívásokat indítsunk és fogadjunk, valamint beépített üzenetrögzítőt is tartalmaz.



Aki próbált már repülőgép fedélzetén notebookot használni, az tudja, hogy a móka nagyjából addig tart, míg az előttünk ülő hátra nem dönti az ülését, mert akkor olyan szögbe kerül a kijelző, hogy többé nem látszik a rajta lévő információ. A Dialogue FlyBook VM ötlete annyira egyszerű és nagyszerű, nem is érti az ember, hogy más gyártók miért nem gondoltak már rá előbb. Egy teleszkópos mechanizmus segítségével a képernyő kihúzható és megdönthető. Bár a képen talán nem látszik jól, de a képernyő kihúzott helyzetében marad annyi hely, hogy befér alá a felhasználó keze, így - ha tud vakon gépelni - akkor folytathatja a munkát. A 12 hüvelykes kijelzővel szerelt FlyBook VM-ben A Pentium M (Yonah) processzor 1,66 gigahertzes, LV (alacsony feszültségű) változata dolgozik.



Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.