Hirdetés
. Hirdetés

Keresési ajánlatok - bajba kerülhet a Google

|

Egy belga vállalat újra benyújtott egy keresetet a bíróságra, a Google egyik új szolgáltatása, a keresési ajánlatok miatt.

Hirdetés

A keresetet korábban is benyújtották már februárban, amit azonban elutasított a belga bíró, a ServersCheck BVBA, egy hálózatfigyeléssel foglalkozó kis vállalat azonban ezt nem hagyta annyiban.

A Google Suggest névre hallgató szolgáltatás a vállalat legújabb keresési eszközében kapott helyet, ami beépül a webes böngészőkbe. Ha ezt a lehetőséget bekapcsoljuk és beírjuk a ServersCheck kifejezést, olyan tartalmakat javasol nekünk, amelyek illegális programfeltörőkre mutatnak. Erről tájékoztatták a Google-t is, akik megígérték, hogy haladéktalanul eltávolítják a nem oda való keresési találatokat, ám a Suggest használatával továbbra is megmaradtak az ominózus találatok.

Az ügy most ott tart, hogy a Google szerint a tartalmi szűrés alá nem vonható egy program illegális másolata. A filterek főként a pornográf tartalmakra vonatkoznak. A jelek szerint a Suggest funkcióval még több vállalatnak is meggyűlhet a baja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.