Hirdetés
. Hirdetés

Kérjük, ne kapcsolja ki mobiltelefonját!

|

Az Emirates lett az első légitársaság, amely lehetővé tette utasai számára, hogy repülés közben használják mobiltelefonjukat.

Hirdetés

Az első engedélyezett mobil telefonhívás egy Dubai és Casablanca közt közlekedő járat fedélzetéről zajlott. A gép egy Airbus A340-es, melyet olyan rendszerrel szereltek fel, ami meggátolja, hogy a mobilok zavarják a gép elektronikai rendszereinek működését. A légitársaság azt tervezi, hogy további gépeit is ellátja ilyen rendszerrel, és nem csupán telefonbeszélgetéseket vagy szöveges üzenetek váltását teszi lehetővé, hanem az adatátviteli szolgáltatásokat is működőképessé teszi.

emiratesairbus.jpg
Az Emirates egyik Aribus A340-ese

A szolgáltatás csak a biztonságos repülési magasság elérésekor vehető igénybe. A személyzet korlátozhatja a rendszer használatát, így például azon túl, hogy az utasokat megkérik, hogy készülékeiket állítsák rezgő hívásjelző üzemmódba, a szolgáltatás hátterét adó rendszert úgy is beállíthatják, hogy éjszaka ne engedélyezze a telefonbeszélgetések kezdeményezését vagy fogadását.

Az AeroMobile fejlesztette rendszer bevezetését az Emirates azért tartotta fontosnak, mert úgy tapasztalták, hogy utasaik előszeretettel használják a székekbe épített telefonkészülékeket, melyeket gyakorlatilag az összes hosszú távú járatokat üzemeltető légitársaság gépeinek fedélzetéről ismerhetünk. A rendszer bevezetéséhez a légitársaságnak még meg kell szereznie a nemzetközi légi biztonságért felelős szervezetek engedélyeit. A rendszer használatának költségeiről nem találtunk információt, az AeroMobile úgy fogalmaz az oldalán, hogy a "hívások költsége a többi nemzetközi roamingköltséghez hasonló".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.