Hirdetés
. Hirdetés

Késik az új keretszabályozás átvétele

|

Lassan halad az EU-ban a távközlés keretszabályozásának jogharmonizációja. Magyarországon a parlament előtt van a törvénytervezet.

Hirdetés

üvegszál száloptika
üvegszál száloptika
Első alkalommal tartotta külföldön éves konferenciáját a European University Institute Florence School of Regulation. A Firenzéből Budapestre költözött nemzetközi rendezvény témája: A távközlés 2012-es EU-keretszabályozásának jogharmonizációja: irányvonalak, szabályozás, piaci kihívások.

Az Európai Bizottság 2009 novemberében fogadta el a keretszabályozást, amit a tagállamoknak 2011. május végéig kellett (volna) implementálniuk. Mint a konferencián elhangzott, a 27 tagállamból eddig mindössze 2 felelt meg maradéktalanul az elvárásoknak. Magyarország viszonylag jól áll: a törvénytervezet parlamenti elfogadásra vár.

A Computerworld kérdésére Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese elmondta: a keretszabályozás alapvető célja, hogy a tagállamokban azonosak legyenek a szabályozási feltételek. Fontos terület például a piacelemzések procedúrája, az NGN (Next Generation Network) szabályozása és a spektrummenedzsment. Szintén sok még a teendő nemzetközi szinten a végződtetési és a roamingdíjak, továbbá a felhasználók jogainak megerősítése területén.

A magyarországi munka fókuszában - a fentiekkel összhangban - a következő témák állnak: az NGN szabályozása, roaming-díjak, hálózati semlegesség, digitális átállás, új mobiltechnológiák, az új hatóság funkcionalitásának kialakítása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.