Hirdetés
. Hirdetés

Kész a végleges Windows 7 és a Server 2008 R2

|

Steve Ballmer és Steven Sinofsky bejelentette a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 RTM elkészültét.

Hirdetés

Az Atlantában zajló MGX konferencián Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója és Steven Sinofsky, a szoftvercég frissen kinevezett Windows-üzletág vezetője bejelentette: elkészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 RTM.  A végleges verzió pontosan 4 óra 4 perckor „látott napvilágot", amit direkt Steve Ballmer előadására időzítettek. Apró szépséghiba, hogy Mary Jo Foley beszámolója szerint a konferencia csúszása miatt a bejelentés is kicsit később történt meg.

 

windows7_rtm.jpg
Ballmer és Sinofsky az első Windows 7 RTM-el

Mindkét rendszernél az RTM (Release to manufacturing) végül a 7600.16385 build lett, amely a Windows 7 esetén a tesztelők elmondása alapján nem sokban különbözik a publikus RC-től. Csupán apró finomítások történtek a rendszerben.


A menetrend


A nagyközönség számára az eredeti menetrendnek megfelelően csak október 22-én lesz elérhető a Windows 7, míg az OEM gyártók akár már péntektől hozzájuthatnak. Augusztus 6-án őket követik majd a független szoftver- és hardvergyártók, valamint a TechNet és az MSDN előfizető, augusztus 16-án a redmondi szoftvercég arany fokozatú partnerei, majd augusztus 23-án az "Action Pack" előfizetői. A nem angol nyelvű lokalizációs verziók (köztük a magyar is) mindegyikük számára csak október elsején lesz elérhető. A mennyiségi licencvásárló vállalatok közül elsőként a Software Assurence szerződéssel rendelkezők juthatnak hozzá a rendszerhez, augusztus 7-én. Míg a többieknek szeptember elsejéig kell várniuk.

A Windows Server 2008 R2 (más néven Windows 7 Server) fejlesztőinek blog-bejegyzése szerint a szerveroldali operációs rendszerük augusztus második felében lesz elérhető a Softvare Assurence szerződéssel rendelkező cégek számára. A Windows Server 2008 R2 újdonságairól bővebben a TechNet oldalán olvashat.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.