Hirdetés
. Hirdetés

Két gyárát is árulja a Freescale

|

A szerződéses félvezetőgyártókat is komolyan érinti a recesszió. A Freescale Semiconductor két gyárára is vevőt keres.

Hirdetés

A korábban a Motorola chipgyártó divíziójaként működő Freescale Semiconductor nem csupán vevőt keres a franciaországi Toulouseban, illetve a japán Sendai-ban működő gyáraira, hanem olyan befektetőt keres, akinek érvényes beszállítói szerződése van olyan termékek előállítására, amelyeket a régebbi technológiával felszerelt üzemek képesek előállítani. Mindkét gyár hathüvelykes szilíciumostyákat (wafer) képes feldolgozni. Franciaországban 0,65 mikronos technológiával főként az autóiparban használatos chipeket állítanak elő, míg japánban 0,5 mikronos technológiával az autóipar és a fogyasztói elektronikai termékekbe készítenek mikrokontrollereket, érzékelőket és beágyazott flash-memóriákat.

A Freescale toulousei gyára

A cég az értékesítést a Colliers International, fejlett technológiákat előállító, működő üzemek értékesítésére szakosodott részlegére az ATREG-re bízta.

A Freescale gyára Sendaiban, amelyet eredetileg a Toshibával épített a Motorola

Ha a két üzem új gazdára lel, akkor a Fresscalenek összesen négy gyára marad majd. A szerződéses félvezetőgyártás az utóbbi időben igencsak jelentős átalakulásokat él át. Az előbb linkelt hírünkben foglalt eseményeken túl, az Integrated Device Technology (IDT) megegyezett a TSMC-vel, hogy a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójához helyezi át a gyártását és ezzel számos gyártóhoz hasonlóan - VIA, NVIDIA, stb. - csak a tervezéssel foglalkozik majd. Az IDT az oregoni gyárát eladja vagy leállítja a következő két év során. A TSMC azonban nem érdeklődik az üzem megvétele iránt.

Korábban a TSMC elnöke, Morris Chang azt jósolta, hogy több mint 20 félvezetőgyárat zárnak majd be világszerte a recesszió hatására és a cégek inkább kiszervezik gyártásukat ahelyett, hogy régi technológiával felszerelt üzemeiket fejlesztenék. Az ok az óriási, több százmillió dolláros költségekben keresendő. Egy a jelenlegi csúcsot jelentő, 12 hüvelykes szilíciumostyákat feldolgozni képes üzem felállításának költsége körülbelül 4 milliárd amerikai rúg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.