Hirdetés
. Hirdetés

Két jóféle Google újdonságot kapnak a mobilosok

|

Egyszerű, de nagyszerű frissítéseket kaptunk: Chrome-ben időzíthetjük a frissítések letöltését, a Gmailből pedig közvetlenül elérhetjük a Zoom videokonferencia-szolgáltatását.

Hirdetés

A Google folyamatosan fejleszti böngészőjének androidos változatát, és a 64 bites átállás után most itt a következő újdonság: a cég fejlesztő csapata egy olyan szolgáltatáson dolgozik, amely rugalmasabbá teszi a letöltések szabályozását. Beállíthatjuk vele a letöltés időpontját, és kiválaszthatjuk azt az opciót is, hogy a böngésző várja meg a frissítéssel a wifi kapcsolatot, ezáltal nem kavar bele a havi adatkeretünkbe.

Hirdetés

A szolgáltatás már elérhető a böngésző tesztváltozatában, a Chrome Canary-ban.  Aktivizálához az "Enable download later" kapcsolót kell átállítanunk, és ezután mobilnet használata esetén értesítést kapunk, ha rendelkezésre áll a fájl, a megjelenő ablakban pedig választhatunk a letöltés engedélyezése, illetve a kétfajta ütemezési lehetőség közül. Vállalkozó szelleműeknek feltétlenül ajánljuk a szolgáltatás kipróbálását, amely a tapasztalatok szerint már a tesztváltozatban is megbízhatóan működik, és rövidesen a stabil verzióba is bekerül.

A másik fejlesztés a Gmail andoidos és iOS változatát érinti, és nyilvánvalóan a Zoom iránti megnövekedett érdeklődést igyekszik meglovagolni. Lényege, hogy a Google rohammunkában integrálta levelező programjával a videokonferencia szolgáltatást, amelyet így közvetlenül a Gmail menüjéből tudunk megnyitni, tehát ha kapunk egy meghívót egy megbeszélésre, elég rábökni a linkre, és máris a levelezőnkön belül kezdhetünk csevegni.

A Google kissé szokatlan módon ennek az új szolgáltatásnak a terjesztését előszor iOS-re kezdte meg, de ezen a héten már az androidosok is használatba vehetik az újdonságot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.