Hirdetés
. Hirdetés

Kétséges a Flash Player jövője

|

Az Adobe 750 fős leépítést jelentett be. Sajtóértesülések szerint a cég felfüggesztette a mobil eszközökkel együttműködő Flash Player plug-in fejlesztését.

Hirdetés

Viszlát Flash Player?
Viszlát Flash Player?

Az Adobe Systems szerdán jelentette be, hogy 750 fővel csökkenti nemzetközi munkavállalói körét. A leépítések a vállalat európai és észak-amerikai dolgozóit - a globális létszám mintegy hét százalékát - érintik. A gyártó menedzserei állítólag azért döntöttek a karcsúsítás mellett, mert a cég a jövőben a digitális média- és marketingmegoldások fejlesztésére akar koncentrálni.

Dobhatják a Flash-t

A ZDNet szerdán, egy a partnereknek szánt e-mailre hivatkozva azt írta, hogy az Adobe felfüggeszti a Flash Player mobil operációs rendszerekkel együttműködő verziójának fejlesztését. „A jövőben nem adaptáljuk a Flash Player mobil eszközökre szánt változatát az új böngészőkhöz és operációs rendszer-frissítéskhez. A forráskód licenceink közül néhány továbbra is forgalomban marad, a fejlesztők ezentúl is elkészíthetik és kiadhatják a saját implementációikat. Ezentúl is kiadjuk majd a jelenlegi Android- és Playbook-specifikációkhoz tartozó legfontosabb hibajavításokat és biztonsági frissítéseket" - idéz a lap a kiszivárgott levélből.

A ZDNet értesülései szerint az Adobe a jövőben a Flash helyett a HTML5 technológia, illetve saját AIR- termékvonala fejlesztéseire koncentrál majd. A cég egyelőre nem kommentálta a weboldal értesüléseit.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.