Hirdetés
. Hirdetés

Ketyeg az idő: mutatjuk, miért szerezz be még az idén egy okosórát!

|

Vitathatatlan, hogy az okos eszközök világát éljük. Míg korábban nem mindenki engedhette meg magának ezeket a smart ketyeréket, a technológia fejlődésével ma már elérhető áron szerezhetjük be a kiszemeltjeinket.

Hirdetés

Hirdetés

Az Euronics összeszedte nekünk a legfontosabb tudnivalókat az okosórákról. Íme, a részletek, hogy kinek milyen típusra érdemes beneveznie!

Kell vagy nem?
Természetesen ahogy a legtöbb okos eszköznél, úgy az okosóránál is egyénfüggő, hogy kinek mire van szüksége. Ami biztos, hogy több előnnyel jár, ha beszerzünk egyet, mint amennyi hátránya lehet. Mivel a legtöbb okosóra kijelzi a telefon értesítéseit, nem kell minden rezzenésre a zsebünkhöz nyúlnunk, és a fontos hívásokról sem maradunk le. Emellett ébreszt és emlékeztet, a fitnesz funkcióknak hála pedig akaratlanul is mozgásra ösztönöz. Tévhit, hogy a telefonunk márkájához kell okosórát választani, de természetesen az azonos gyártmányú készülékek tudják leginkább kihozni magukból a maximumot. A hátrányokat tekintve megemlítendő a limitált üzemidő, ezért ha aktívan szeretnénk használni, gondoskodjunk a megfelelő töltöttségről. Ha a nagy képernyőhöz vagyunk szokva, az elején furcsa lehet a kis kijelző, valamint ha pontosabb mérési adatokat szeretnénk, érdemesebb egy drágább készüléket választani. Nem meglepő módon minél drágább a készülék, annál többet tud.

Az sem baj, ha butácska
Még egy alap okoskarkötő is arra ösztönöz, hogy aktívabbak legyünk és többet mozogjunk, így hozzájárulhat az egészséges életmódhoz és saját céljaink eléréséhez. A Huawei Band 2 Pro-ban elérhető lépésszámláló és alvásfigyelő funkció, mutatja a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, méri a pulzusunkat és még az időt is kijelzi. A kényelmi funkcióit tekintve értesítést kaphatunk majdnem mindenről, ami a telefonunkon történik: emlékeztetőkről, hívásokról, SMS-ekről vagy egyéb alkalmazásoktól. Az egyszerű és minimalista dizájn pedig szinte mindenki csuklóján jól mutat.

Vízbe vele!
Habár már jó ideje vége a strandszezonnak, ha az úszás a kedvenc sportunk, a Nokia vízálló okosóráját imádni fogjuk! Az analóg stílus ne tévesszen meg minket, hiszen a számos okos funkció mellett akár 50 méter mélyre merülhetünk vele, miközben figyeli a tevékenységünket és méri a teljesítményünket. A Nokia Steel okosóra összetett kijelzővel rendelkezik, amelyről több információt olvashatunk le, így kényelmesebben használhatjuk. Alvásfigyelő funkciójának és figyelemre méltó, akár 25 napos üzemidejének köszönhetően éjjel-nappal a segítségünkre lehet az egészséges életmód kialakításában.

A mindennapi asszisztens
Kitt, te vagy az? Ha az autónkkal nem is, de a telefonunkkal teljesen összekapcsolódhatunk a Samsung Galaxy Watch órával. A korábban említett fitnesz funkciók mellett ez az okosóra igazi személyi asszisztensünk lehet: észleli, ha felébredünk, majd röviden tájékoztat az időjárásról, a napirendünkről és emlékeztet a teendőinkre. Az LTE-kapcsolatnak hála kedvenc zenéink bárhová elkísérnek minket a telefon nélkül is, az élményt pedig a vezeték nélküli fülhallgató maximalizálja. Emellett számtalan előre telepített alkalmazás között válogathatunk, rendelkezésre áll GPS, de akár egy kézmozdulattal fizethetünk is vele. Az iPhone tulajdonosoknak pedig elengedhetetlen egy Apple Watch, ami kihozza a telefonból a maximumot, sőt, még sokkal többet. Hamarosan érkezik a 4. széria, ami a jelenlegi okosórák legjobbja.

Ha neked is jól jönne a segítség céljaid elérésében és beszereznél egy okosórát még az idén, keresd fel novemberben az Euronics üzletek bármelyikét vagy a webáruházat, hiszen a Black Friday keretein belül számos akcióval készülnek számodra!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.