Hirdetés
. Hirdetés

Kevert valóság a HP-től

|

A virtuális és a fizikai világ határait összemosó munkaállomással és 3D nyomtatóval készül a gyártó.

Hirdetés

A Multi Jet Fusion néven bejelentett 3D nyomtató a HP szerint 10-szer gyorsabb versenytársainál, de csak feleannyiba fog kerülni, mint a jelenleg kapható modellek. A mosógép méretű 3D nyomtató 30 ezer fúvókája másodpercenként 350 millió cseppet lövell ki a nyomtatásra használt thermopolimerből, illetve más anyagból. A nagy teljesítménynek és precizitásnak, valamint az elérhetőbb árnak köszönhetően a HP szerint a kis- és középvállalatok nemcsak prototípusokat készíthetnek majd, hanem a megtervezett alkatrészeket vagy kisebb méretű termékeket le is gyárthatják megrendelőiknek.

 

HP Multi Jet Fusion: tízszer gyorsabb 3D nyomtatás

Erre azonban várniuk kell még egy keveset – a Multi Jet Fusion 3D nyomtató, melynek tesztpéldányait a jövő év elejétől próbálhatják majd ki a HP ügyfelei, várhatóan 2016-ban kerül forgalomba. A New Yorkban szerdán megtartott termékbemutatón az is elhangzott, hogy a 3D nyomtató operációs rendszere nyílt forráskódú platform, amelyet a HP máris a fejlesztőközösség figyelmébe ajánlott.

Ugyanekkor a HP egy olyan munkaállomást is bemutatott, amely elmossa a határokat a fizikai és a virtuális világok között. A Sprout 23 colos érintőkijelzővel és egy szintén érintésérzékeny, vízszintes munkafelülettel, szkennerrel, mélységérzékelővel, nagy felbontású kamerával és projektorral érkezik, lehetővé téve a fizikai tárgyak digitalizálását, és a digitális objektumok természetes úton, kézzel történő manipulálását.

 

HP Sprout: a kevert valóság csírája

A Sprout negyedik generációs Intel i7 processzorra épül, merevlemeze 1 terabájt kapacitású, és Windows 8.1 operációs rendszer fut rajta. A Full HD felbontású kijelző fölött előrenyúló Illuminátor a munkafelületre vetíti a digitális objektumokat, amely egyszerre 20 érintési pontot értelmez, így egyszerre többen is dolgozhatnak rajta. A tervezőmérnököknek és dizájnereknek, művészeknek szánt Sprout a távoli együttműködést is támogatja a HP MyRoom alkalmazásával. A gyártó weboldalán már előrendelhető munkaállomáshoz Immersive Applications néven tartalomkezelő szoftvercsomag és fejlesztői eszközkészlet is kapható lesz november 8-tól.

Dion Weisler, a HP nyomtató és PC-üzletágát vezető alelnök úgy fogalmazott, hogy a Multi Jet Fusion és a Sprout bejelentésével a hagyományos platformok mellett a kevert valóság területe kerül fókuszba, ahol a felhasználók a fizikai tárgyakat digitalizálhatják, természetes módon manipulálhatják, majd új tárgyként kinyomtathatják őket. A HP ehhez olyan eszközöket fog adni, amelyek nemcsak a 3D nyomtatást fogják újraértelmezni, hanem egyenesen a következő ipari forradalom kirobbanásához vezetnek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.