Hirdetés
. Hirdetés

Kevés idő maradt jelentkezni az idei Fülemüle versenyre

|

Akár határon túli általános és középiskolás diákok is indulhatnak az informatikai megmérettetésen.

Hirdetés

Az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola bejelentette, hogy idén is megrendezésre fog kerülni a Fülemüle Országos Informatika Verseny, amely keretében a szervezők előre megadott témákban anyaggyűjtésre és prezentációkészítésre kívánják rábírni a jelentkezőket.

Hirdetés


A kreatív kihívásra vállalkozó általános és középiskolás tanulók akár határon túlról is jelentkezhetnek, a hallássérült vagy egyéb módon akadályozott fiatalok pedig külön kategóriában mérhetik össze tudásukat.


A verseny céljai
- az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre,
- ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására,
- az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén,
- pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait.


Általános tudnivalók
A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.


A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.


Kategóriák
- Általános kategória: bármely magyar nyelven beszélő, nappali rendszerű általános ikolai, középiskolai vagy szakiskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)


- Speciális kategória: azok a hallássérült fiatalok, akik integráltan vagy szegregáltan az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanulnak jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.


Ha az iskolában igény mutatkozik a versenyen való részvételre az iskola e-mailben (levélben vagy faxon) jelzi a kiírónak, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez még nem jelent nevezést, csupán kapcsolatfelvételt a kiíróval.


A nevezés módja
Az országos versenyre - a tanulók és a tanárok igénye esetén - az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.

A három versenyző pontosan kitöltött, a tanuló, a szülő és a felkészítő pedagógus által aláírt jelentkezési lapját az iskolák továbbítják postai úton, vagy faxon a kiírónak. Ezzel egy időben a tanulók munkáját is beküldik e-mailben a web [kukac] egressy [pont] info címre. A munkák beérkezését követően a válasz e-mailben a kiíró egy űrlapot amelynek kitöltésével elektronikusan is meg kell adni a jelentkezési lapon megadott adatokat az elektronikus feldolgozás megkönnyítése érdekében.


Fordulók
- Első (iskolai) forduló
Az első forduló (kreatív jellegű) feladatai, valamint a jelentkezési lap legkésőbb 2013. december 21-án megjelenik a ezen honlapon (www.tehetseggondozas.hu). A versenyen részt vevő tanulók megoldják a feladatot, azaz elkészítik a pályamunkáikat, amelyeket az iskola informatika tanáraiból alkotott zsűri értékel és kiválasztja a három legjobb pályamunkát, ill. tanulót. Velük (a pályamunkákkal és a kitöltött nevezési lapokkal) nevezhet az iskola az országos versenyre. A beküldési határidő 2013. február 17. (Ha kevesebben indulnak a versenyen, vagy a zsűri megítélése szerint a pályamunkák nem érnek el kellő színvonalat, természetesen háromnál kevesebb tanulóval is nevezhetnek.)


A beküldött pályamunkákat az országos versenybizottság (zsűri) kategóriánként értékeli és az eredményeket 2013. február 27-ig megjelenteti a verseny honlapján. Közli azok névsorát, akik tovább jutottak és megoldhatják és beküldhetik a következő feladatot.


- Második forduló
A továbbjutó tanulók iskolájának, a kapcsolattartó tanárnak a versenybizottság (zsűri) kiküldi a következő feladatot, legkésőbb 2013. március 1-ig. A feladat megoldására egy hét áll rendelkezésre, 2013. március 17-ig az iskola (vagy a tanuló) beküldi a feladat megoldását a kiírónak e-mailben, amelyet a kiíró visszaigazol.


A feladatok értékelését a kiíró által megbízott országos versenybizottság végzi, amelynek határidőkön túl érkezett munkákat nem áll módjában elfogadnia.


Eredményhirdetés
Az eredményhirdetés a Géniusz Tehetségnap keretében 2013 április 17.-én zajlik. A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon színháztermében (1142 Budapest, Rákospatak u. 101.).


Az eredmények közzétételének módja
A verseny eredményei a verseny honlapján megtekinthetők lesznek az eredményhirdetéssel egy időben. Az országos verseny legjobb helyezettjeit a Fővárosi Oktatási Portálon is megjelentetjük: www.tehetseghalo.hu a Versenyek menüpont alatt.

A második fordulóba jutó tanulók legjobb bemutatóit közzétesszük a www.tehetseggondozas.hu honlapon, a Fülemüle informatika verseny menüpont alatt.

Díjak
A verseny fődíjai kategóriánként egy darab digitális fényképezőgép a Viacom Informatikai Kft. jóvoltából, míg a tanulói zsűri által kategóriánként legjobbnak tartott pályamunkák készítői ajándékcsomagot kapnak a Novell Magyarországtól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.