Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebb iPad-kijelzőt gyárt a Sharp

|

Mivel az iPad mini népszerűbb, a 9,7 hüvelykes tabletek kijelzőinek a gyártása szinte leállt.

Hirdetés

A Sharp az Apple számára gyártja a kijelzőket az iPadekhez, azonban közel leállította a termelését a 9,7 hüvelykes paneleknek, ugyanis a vásárlók inkább az iPad minit keresik, értesült a Reuters. Ipari forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a kameyamai gyárban a létező legalacsonyabbra vették a gyártási szintet.

Ennek az oka a 2012. év végi lassulás az eladásokban, illetve az Apple döntései a készleteket illetően. Azt egyelőre nem tudni, hogy a termelés csökkentésében milyen arányban játszik szerepet a gyenge ünnepi szezon és mennyiben az igények visszaesése.

A Macquarie Research elemzői azt jósolják, hogy az Apple normál méretű iPadjeit kevesebben veszik majd a következő időszakban, míg az olcsóbb iPad mini egyre nagyobb érdeklődésre számíthat. A BNP Paribas például egyenesen odáig megy, hogy az idei első negyedév iPad-eladásainak a 60 százalékát a mini teszi majd ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.