Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebb telefont adott el a Motorola

|

A Motorola negyedéves bevétele a várakozásokhoz képest egy milliárd dollárral csökkent. A cég pénzügyi vezetője nyugdíjba vonult.

Hirdetés

A világviszonylatban második helyen lévő mobiltelefongyártó, a Motorola közleménye szerint a cég 2007-es első negyedévi bevétele 9,2 és 9,3 milliárd dollár között alakul - ez több mint 1 milliárd dollárral alacsonyabb a tervezettnél, és részvényenként 7-9 centes veszteséget jelent. A terven aluli bevételeknek miatt vagy sem, de az is ismertté vált, hogy a jelenlegi pénzügyi vezető, David Devonshire nyugdíjba vonul. Feladatkörét áprilistól Thomas J. Meredith veszi át.

A nyilatkozatban Ed Zander (képünkön), a Motorola elnöke és ügyvezető igazgatója a mobilrészleg teljesítményét elfogadhatatlannak nevezte. Szerinte sokkal több időt és erőfeszítést igényel magasabb hatásfokkal működtetni az ágazati egységet. A cég egyébként még idén januárban mutatott be egy tervet, melynek célja a nyereségesség növelése volt, de a későbbiekben az események nem a Motorola reményei szerint alakultak - mondta Zander.

A Motorola a tervezettnél kevesebb telefont adott el a fejlődő országokban, mert készülékeit kicsit drágábban kínálta, mint riválisai. Ezen a piacon pedig nem márkát, hanem olcsó készüléket vásárolnak az emberek. A Motorolának a felsőkategóriás telefonok tekintetében is van mit javítania, mivel ebben a szegmensben értelemszerűen sokkal nagyobb nyereséggel lehet eladni a készülékeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.