Hirdetés
. Hirdetés

Elhúz a Windows 10

|

Részaránya hónapról hónapra növekszik, de még mindig túl sokan ragaszkodnak a Windows 7-hez.

Hirdetés

Hirdetés

A  NetMarketShare legújabb adatai szerint a Windows 10 továbbra is piacvezető, és áprilisban több, mint egy százalékkal növelte részesedését.

Ez egész pontosan annyit jelent, hogy 44,10 százalékról 45,73 százalékra erősödött, vagyis egyre jobban közelít a fontos mérföldkövet jelentő ötven százalékhoz.

Jelenleg több, mint 800 millió eszköz futtatja a Windows 10-et, állítja a Microsoft saját statisztikáira támaszkodva. A cég eredetileg egymilliárd rendszert célzott meg 2019 végére, de később maga is elismerte, hogy ez a terv túl ambiciózus.

A Windows 7 eltakarítása viszont még mindig nem tűnik egyszerű feladatnak, pedig a támogatása 2020. januárjában megszűnik. 2019. májusában az asztali rendszerek 35,44 százalékán még mindig ez a Windows-változat futott. Egy hónappal ezelőtt ez a szám 36,43 százalék volt: a különbség ma már minden bizonnyal a Windows 10 táborát gyarapítja.

A Windows 8.1 tortaszelete hónapról hónapra fogy, májusban már csak 3,97 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,22 százalékhoz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.