Hirdetés
. Hirdetés

Ki mondta, hogy a Playstation csak egy játékkonzol?

|

A Sony új kiegészítői olyan funkciókat adnak a PS3-hoz és a PSP-hez, amelyek miatt ezentúl lekicsinylő volna egyszerűen csak játékkonzolnak nevezni azokat.

Hirdetés

A lipcsei Games Convention előestéjén tartott sajtótájékoztatón a Sony a Playstation 3 és a Playstation Portable konzolokhoz jelentett be új kiegészítőket, amelyek jelentősen kiterjesztik a két berendezés képességeit. A PlayTV nevű PS3 kiegészítő digitális tévévevő funkcióval ruházza fel a konzolt. Ennek segítségével a játékkonzol kiváltja a digitális set-top boxot, mely nem csak arra képes, hogy a "programfüzet" funkció segítségével kiválasztott műsort megjelenítse a képernyőn és ezzel egy időben akár rögzítsen is egy másikat a beépített merevlemezre, de arra is, hogy Wi-Fi kapcsolaton keresztül "sugározza" a rögzített adást a PSP-re, vagy USB kábelen keresztül permanensen áttöltse rá azt, így hordozható tévékészülékké változtatva a hordozható konzolt.

Persze mi is tudjuk, hogy ez utóbbi inkább látványos, mintsem igazán hasznos képesség. A PlayTV 2008 elején jelenik majd meg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban, majd folyamatosan Európában. Az árát még nem közölték. Ez az első eset, hogy egy játékkonzolt képessé tesznek földi sugárzású digitális csatornák vételére és PVR (Personal Video Recorder) funkcióval ruháznak fel. Magyarországon jelenleg négy földi sugárzású, digitális csatorna érhető el, az MTV 1, MTV 2, Duna TV és Duna Autonómia adók. A konkurens Xbox 360-hoz ugyan létezik egy videóletöltő szolgáltatás, de az nem érhető el az Egyesült Államokon kívül.

psgomb.jpg

A Sony a konferencián további újdonságokat is bejelentett a PSP-hez. A Go!Messenger videochat és instant üzenetküldő szolgáltatást a British Telecommal közösen fejlesztették, és januártól kezdik majd kínálni Európában. A PSP-t kitűnő minőségű, nagyméretű kijelzője ideálissá teszi navigációs feladatokhoz. Japánban már jó ideje kapható a Go!Explore kiegészítő, melyet most az öreg kontinensen is meghonosítanak.

goexplore.jpg

Sajnos úgy tűnik, hogy lemaradtunk a térképről, mert a TeleAtlas és NavNGo segítségével fejlszetett európai Go!Explore 7 változatában - Egyesült Királyság / Írország, Ibériai Félsziget (Spanyolország és Portugália), Franciaország, Németország / Ausztria / Svájc, Olaszország, Benelux Államok (Belgiun, Hollandia, Luxemburg), Skandinávia (Svédország, Dánia, Norvégia) nincs ott Közép-Kelet-Európa. A hét különböző UMD 11 különböző nyelven beszél, és a Playstation Network segítségével adatbázisuk is bővíthető. Mi több, 3D-s várostérképet is kínálnak, illetve egyes "feltűnő tereptárgyakat" is képesek 3D-ben megjeleníteni. Egyelőre a Go!Explore árát sem közölték.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.