Hirdetés
. Hirdetés

Kicsi a bors

|

Az Albatron a napokban bemutatott egy mini-ITX alaplapot az AMD AM2-es foglalatába illeszkedő processzorokhoz.

Hirdetés

Az Albatron nem kevesebbet állít, mint hogy övé a legerősebb mini-ITX megoldás a piacon. A minap bemutatott KI690-AM2 alaplap ugyanis az AMD AM2-es foglalatába illeszkedő processzorait képes fogadni, beleértve az Athlon 64 FX, Athlon 64 X2, Athlon 64 és Sempron CPU-kat is. A 17×17 centis alaplapot az ATI RS690 és SB600 chipsetre tervezték. A tavaly év végén bejelentett chipkészletre épülő alaplap az egyik első fecske a piacon. Integrált grafikai vezérlője az ATI X700-ból származtatott ATI X1250.

miniitx.jpg

Az apróságot egyértelműen arra szánták, hogy valamilyen kisméretű, tetszetős ház lakója legyen, bővíteni - hagyományos értelemben, bővítőkártyák segítségével - az egyetlen PCI sín kivételével nem is lehet. Éppen ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb eszközt integrálják rá. HDMI, VGA, DVI és HDTV kompozit kimeneteket éppúgy találunk rajta, mint 7.1-es HD audiovezérlőt, FireWire és USB 2.0 kapukat, gigabites Ethernet vezérlőt és SATA II szabványú RAID vezérlőt. Egészen meglepő, hogy egy ilyen kisméretű alaplapra mennyi mindent sikerült összesűríteni, ugyanakkor olyasmi is helyt kapott rajta, aminek egy apró házban valószínűleg kevés hasznát látni majd - ilyen például a RAID 0,1, 0+1 képes merevlemezvezérlő.

Kérdés, hogy az Albatron milyen tápegységet és házat javasol a KI690-AM2-höz, lévén a támogatott processzorok listáján olyanok is szerepelnek, amelyek TDP-je (maximális fogyasztási hődisszipációs mutatója - Thermal Design Power) 70-90 watt körül van. A kérdést elküldtük a tajvani cégnek, de mivel ma munkaszüneti nap van a szigetországban, még nem érkezett válasz. Az Albatron az alaplapot a nagyközönségnek a közelgő CeBIT-en fogja bemutatni. Sajnos az ára még nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.