Hirdetés
. Hirdetés

Kifulladt a Seagate

|

Bár még mindig nyereséges az óriás, korántsem annyira, mint tavaly ilyenkor.

Hirdetés

A Seagate március 29-én zárta a 2013-as év harmadik pénzügyi negyedévét a cégen belül, most pedig az eredményeiket is közölték. A PC-k iránti zuhanó kereslet náluk is éreztette a hatását, ez ugyanis az árbevételükön is látszott. A 3,5 milliárd dolláros összeg jóval kevesebb, mint a tavaly ilyenkori 4,4 milliárdos. 

A Seagate a csökkenés ellenére nyereséges maradt, 416 millió dollárral zárta pozitívan az időszakot. A tavalyi harmadik negyedévben a nyereségük még 1,1 milliárd dollár volt. Az eladások 7 százalékos csökkenése ellenére a Seagate nem lát okot a pesszimizmusra, még úgy sem, hogy éves összehasonlításban a csökkenés mértéke 16,6 százalékra rúg. 

A gyártó a kérdéses három hónap alatt 19,6 millió asztali merevlemezt és 17 millió mobil HDD-t tudott eladni. Az üzleti szektorban 7,5 millió darabot értékesítettek, ami 3 százalékos csökkenést jelez. A Seagate jelenleg a merevlemez-piac 41 százalékát birtokolja. A következő negyedévre hasonló eredményekre számítanak. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.