Hirdetés
. Hirdetés

Melyik irodai eszköz hal ki leghamarabb?

|

A LinkdIn 18 országból több mint 7000 felhasználója véleményét kérte ki, hogy megtudja, mit gondolnak a tagok az irodai eszközök és trendek változásával kapcsolatban.

Hirdetés

A válaszadó felhasználók 79 százaléka szerint a legelső eszköz, ami öt éven belül a polcokra kerül és porosodásra lesz ítélve, az a diktafon lesz. Ezt az állítólag kihalófélben lévő különálló eszközt a faxgép fogja követni, legalábbis a válaszadók 71 százalékának véleménye szerint. Furcsa mód a rolodexnek nevezett, régen kiemelkedően hasznos ”szervező szerkentyű” csak a harmadik helyre sorolták. Ez 58 százalékával épp, hogy csak megelőzte a toplista negyedik helyén álló hagyományos munkaórát, amiről 57 százalék véli úgy, hogy eltűnő félben van. 35 százalék szerint a hagyományos asztali telefonoknak sincs létjogosultsága, sőt 34 százalék úgy vélte, hogy az asztali számítógépek sem fogják sokáig tartani magukat az irodában.

 

 

A válaszadók 55 százaléka szerint a munka javát a táblagépek és 54 százalék szerint a felhőszolgáltatások fogják átvenni. A rugalmas munkabeosztás felemelkedését és az okostelefonok térhódítását pedig 52 százalék jósolta.

 

A felmérésben arra is kitértek, hogy az irodai élményt milyen álom dolgokkal lehetne kiegészíteni, élvezetesebbé tenni.

 

A megkérdezett felhasználók negyede gondolta azt, hogy egy asszisztens vagy egy klón megkönnyíteni a mindennapi munkáját. Ugyan ilyen számú felhasználó emelte ki, hogy egy napfényes pont vagy szoba az iroda mélyén sokkal kellemesebbé tenné a munkaközeget, és mások arra is kitértek, hogy egy csendes, kényelmes bútorokkal felszerelt terem is kiváló lenne szundítás, pihenés céljára. Pontos információval nem tudunk szolgálni, hogy hányan vágynak egy kollega-némítógombra, de ez is felmerült a kívánalmak között, hiszen sokakat zavar, hogy koncentrációt igénylő feladataikat rendszeresen zsivajban kell ellátniuk.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.