Hirdetés
. Hirdetés

Kihatnak a thaiföldi áradások a világ merevlemez gyártására is

|

Több neves gyártó is szüneteltetni kénytelen a termelést Thaiföldön.

Hirdetés

A július óta tartó áradásoknak már körülbelül 280 ember esett áldozatul, több tartományban Thaiföldön belül, további áldozatokat követelt a környező országokban is. A vész egyelőre nem múlik és már a Bangkok és Ayutthaya között elhelyezkedő Rojana ipari parkot sem tudták megvédeni - a víz más területekre vezetésével sem. Számos gyártó vált termelés tekintetében is érintetté az áradás kapcsán.

 

 

 

 

 

A közismert merevlemez gyártó, a Seagate Technology jelezte, hogy még folyik a termelés üzemeiben, az áradás egyelőre nem akadályozza a munkát. Ugyanakkor az ellátólánc zavarai - ahogy sok más gyártó esetében is - megakaszthatják a termelést. A Seagate arra számít, hogy ez kihathat a folyó negyedév merevlemez szállításaira is, de a helyzet annyira gyorsan megváltozhat, hogy számszerű előrejelzésekre nem vállalkozott a cég.

 

 

 

 

 

A Western Digital esetében maga a gyártás is érintett, emberei, felszerelései és a létesítmények védelme érdekében már leállította a gyártó a termelést Bangkokhoz közeli merevlemez üzemeiben. A cég egyértelművé tette, hogy a kényszerű kiesések ki fognak hatni a szállításokra is. A második negyedévben 54 millió merevlemez került ki a WD thaiföldi és malájföldi üzemeiből, ennek mintegy 60 százalékát adta Thaiföld.

 

Nem csak merevlemez gyártók, számos szórakoztatóelektronikai gyártó és alkatrész beszállító is a Rojana ipari parkban létesített üzemet, így most több területet érint a kiesés. A nagy nevek között ott szerepel a Canon, a Kyocera, Pioneer, Nikon, Matsushita és rengeteg alkatrész gyártó, így a következő negyedévben szinte minden területen érezhető lesz a kiesés hatása visszafogott ellátási tempóban és talán magasabb árakban is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.