Hirdetés
. Hirdetés

Kijavították a böngészőválasztót

|

A Microsoft korrigálta a programozási bakiját. A véletlenszerű már valóban véletlenszerű.

Hirdetés

A Microsoft 2010. március elsején elindította a BrowserChoice.eu weboldalt, hogy az Európai Bizottság 2009 decemberében hatályba léptetett versenytörvényének megfelelve a Windows Európai felhasználóinak megkönnyítse a szabad böngészőválasztást. A rivális böngészőket felkínáló képernyő ezt követően múlt hét pénteken, március 5-én megjelent a hazai Windows rendszereken is, ami miatt bizonyára már sok XP, Vista és Windows 7 felhasználó választotta ki az új vagy régi alapértelmezett böngészőjét.

 

bongeszov3.jpg


A választék meglehetősen széles. Az Internet Explorer mellett, az Opera, a Google Chrome, a Mozilla Firefox, a Safari, a K-Meleon, a Flock, a FlashPeak, a Sleipnir, az Avant, a Maxthon és a GreenBrowser alkalmazások közül választhatunk. A redmondi szoftvercég korábbi bejelentése szerint a programok véletlenszerű sorrendben jelennek meg, annyi kitétellel, hogy az öt legnagyobb piaci részesedéssel bíró alkalmazás minden esetben az első képernyőre kerül. Utóbbi azonban nem valósult meg teljes mértékben, mivel egy programozási baki miatt a véletlenszerűség nem volt tökéletes, így az algoritmus kedvezett az Internet Explorernek. A Microsoft böngészője gyakrabban került az előkelő jobb oldali sarokban, mint a többi böngésző, így előnyhöz jutott versenytársaival szemben (Firefox, Chrome, Safari, Opera). A hiba a JavaScript kódban volt, amit a Microsoft szóvivője elmondása alapján már javítottak, hogy a böngészőválasztó ne tegyen különbséget az első 5 kiemelt alkalmazás között.

"Meg tudom erősíteni, hogy valóban megváltoztattuk az ikonok véletlenszerű sorrendjét biztosító algoritmust a böngészőválasztó képernyőnél. Biztosak vagyunk abban, hogy a módosítások hasznosak lesznek, s ezúton köszönjük a visszajelzéseket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy végrehajthassuk a javítást" - nyilatkozta a Seattle Post-Intelligencer kérdésére Kevin Kutz, a Microsoft szóvivője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.