Hirdetés
. Hirdetés

Kikerekednek a Windows 10-ablakok!

|

A felhasználói felület újragondolása jegyében a Microsoft eltünteti a hegyes csücsköket.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft a felhasználói felület jelentős átalakításon dolgozik, és ennek részeként hamarosan lekerekített sarkokkal találkozhatunk majd a Windows 10, az Xbox és az Office alkalmazásaiban.

Mindezt a Windows 10 20H1 betekintő változatáról készült képernyőfotók sejtetik, amelyek a felület átalakításának korai szakaszába nyújtanak betekintést. Ez a frissítés 2020 tavaszán fog megjelenni, és jelenleg még csak a tesztelők Skip Ahead és Fast köre számára hozzáférhető.

Ízelítő a Fluent Design tervezési megoldásaiból. 

Mindenesetre a képek alapján úgy fest, hogy a Microsoft a sarkok legömbölyítéséban gondolkodik, és az újdonságok a Fluent Desing nyelv részét képezik, amelyet az operációs rendszerről más termékekre is kiterjesztenek.

Nem kétséges, hogy a változásokat sok vita fogja kísérni. Bár egyeseknek tetszik a lekerekítés, mások már most kritizálják, és a Windows Vista korszak visszatérését emlegetik.

Ugyanakkor az egész még kísérleti stádiumban van, és a Microsoft nyilvánvalóan a visszajelzésektől teszi függővé, hogy valóban tovább lép-e ebbe az irányba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.