Hirdetés
. Hirdetés

Kína: az iPhone 5 klónjával perelnék az Apple-t

|

Egy helyi cég a kiszivárgott információk alapján levédette a telefon megjelenését.

Hirdetés

Megdöbbentő hírek érkeztek a kínai replikák tervezésében és gyártásában jeleskedő Goophone háza tájáról, ugyanis a gyártó az utóbbi hónapokban kiszivárgott információk alapján nem csak hogy már előzetesen lemásolta az almások következő mobilját, hanem még a dizájnt is sikerült villámgyorsan levédetnie.


Éppen ezért a cég most figyelmeztette az Apple-t, hogy ha az új iPhone nagy mértékben hasonlítani fog az „i5” típusszámú androidos okostelefonjára, akkor egyrészt Kínában be fogják perelni a cupertinóiakat szabadalomsértésért, másrészt pedig megpróbálják majd megakadályozni az almás eszköz helyi forgalmazását. Egyelőre nem tudni, hogy a Goophone mennyire gondolja mindezt komolyan, azonban a kínai törvényeket szó szerint értelmezve állítólag akár meg is nyerhetnék a pert.


A kártyafüggetlenül 1853 jüanba (~66 ezer forintba) kerülő, szemtelenül Apple iOS-esre témázott Android 4.0-t futtató Goophone i5 egyébként nem is olyan rossz telefon (már ha igazak a megadott specifikációk): a 4 colos érintőkijelzője 1280×720 képpont felbontású, a kétmagos NVIDIA Tegra 3 processzora 1,4 gigahertzen ketyeg, a memóriája 1 GB kapacitású, a microSD-vel bővíthető háttértára 16 GB-os, a kamerái pedig 1,3 és 8 megapixelesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.