Hirdetés
. Hirdetés

Kína beszállhat a Facebookba

|

Lapértesülések szerint az ázsiai ország egy méretesebb Facebook részvénycsomag megvásárlását tervezi.

Hirdetés

Az amerikai Business Insider információi szerint a hatalmas pénzügyi tartalékokkal rendelkező kínai vezetés szeretné bevásárolni magát a Facebookra. A távol-keleti ország érdeklődését a közösségi oldal iránt a lap kérdésére három különböző forrás is megerősítette.

 

 



A korábbi Facebook alkalmazottak részvényeit felvásárló befektetési alap szakértője szerint a Kína közeledés valós, és hamarosan az ország egy nagyobb részesedést vásárolhat. A második forrás a pletykát tovább konkretizálta. Elmondása alapján ugyanis az amerikai Citibank strómanként két különböző befektető (egy kínai és egy közel-keleti) megbízásából 1,2 milliárd dollár értékben akar Facebook részvényeket vásárolni, amely pletykát a harmadik megszólaló is megerősítette.

Ha a híresztelés ténnyé válik, akkor Kína egy komoly részesedést szerezhet a közösségi oldalba, igaz nem olyan nagyot, hogy beleszólása lenne annak működésébe (főként, hogy az érintett résvények szavazati jogot nem biztosítanak), illetve hogy hozzáférhetne a szolgáltatáson tárolt adatokhoz.  Ráadásul az ügyletet még a közösségi oldal vezetőinek is jóvá kell hagyniuk, amely vélhetően megvalósul majd. A lap ugyanis emlékeztet arra, hogy Zuckerberg már többször is kinyilvánította: szívesen bevezetné szolgáltatását az ázsiai országba, s amennyiben Kína részvényes lenne a cégben, talán már nem akadályozná meg ezen törekvést.

A Business Insider cikkét egyelőre a Facebook és a Citibank képviselői nem kívánták kommentálni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.