Hirdetés
. Hirdetés

Kína hidegháborús mentalitást emleget a telekom-botrány kapcsán

|

Az ország pénzügyminisztere szerint külön kellene kezelni a politikai és gazdasági problémákat.

Hirdetés

Október közepén óriási vihart kavart az amerikai kongresszus hírszerzési bizottságának beszámolója, amely potenciális hátsó kapukat emlegetve azt tanácsolta az Egyesült Államokban székelő vállalatoknak, hogy mindenképp kerüljék el a Huawei-el és ZTE-vel való üzletelést, hiszen azok kémtevékenységet folytathatnak a kínai hadsereg számára.


Röviddel később a Fehér Ház egy ettől független jelentése rámutatott, hogy semmiféle bizonyíték sincsen a kínai óriáscégek állítólagos kémkedésére, és ugyan az alkalmazásaik kódbázisának minősége időnként kívánnivalót hagy maga után, ám szándékosan a szoftvereikbe épített kiskapukat nem találtak.


A botrányra reagálva Chen Deming, Kína pénzügyminisztere arra szólította fel a nemrég másodszorra is megválasztott Barack Obama elnököt, hogy próbálja a politikai és gazdasági problémákat minél jobban szétválasztani, hiszen a komplett ügy kissé hidegháborús mentalitású. Az úriember ezen felül hozzátette, hogy bizony nagy káosz lenne, ha ők is elkezdenék kikérdezni az amerikai befektetőiket a meglévő politikai kapcsolataikról, mint ahogy azt a hírszerzési bizottság megtette a Huawei és ZTE illetékeseivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.