Hirdetés
. Hirdetés

Kína kutatás-fejlesztési célpont (is)

|

Sanghajban és Dalianban hoz létre kutatóközpontot a BT. A brit távközlési cég a kínai szellemi potenciált szeretné kiaknázni.

Hirdetés

Az északkelet-kínai Dalianban technológiai és kiszolgáló központ, Sanghajban pedig K+F bázis létrehozását jelentette be a BT (korábban British Telecom) a Világgazdasági Fórum nyári ülésszakán. A lépés jól mutatja, hogy az olcsó termelés mellett egyre több cég lát fantáziát Kína óriási szellemi potenciáljának kihasználásában is.

A daliani technológiai és kiszolgáló központ a klasszikus adminisztrációs háttértevékenységek mellett szoftverfejlesztési bázisként működik majd. A BT közleménye szerint a kínai szoftvermérnökök felkészültsége semmiben sem marad el a világ élvonalától, különösen a szoftver-hardver integráció és az üzletviteli rendszerek fejlesztése terén. A sanghaji K+F központ az angliai és a malajziai mellett a BT egyik legfontosabb kutatóbázisa lesz: a robbanásszerűen fejlődő kínai piac tapasztalatait hasznosítva a mérnökök teljesen új szolgáltatások és termék-prototípusok kifejlesztésével foglalkoznak majd.

"Kína a világgazdaság egyik legfontosabb szereplője, és az egyik legfontosabb piac a informatikai és távközlési vállalatok számára. Kínában a BT mintegy 400 millió potenciális ügyféllel számol, a keresletet pedig érezhetően növeli a 2008-as pekingi olimpia" - mondta el Ben Verwaayen, a BT ügyvezető igazgatója.

Az IDC becslései szerint a kínai IT szektor 2007-es teljesítménye 45,95 milliárd dollár lesz, mely 16 százalékos növekedés 2006-hoz képest. A térségből egyedül Japán jár előrébb az információs technológiában. A piac fejlődését jól jelzi, hogy a BT 2008-2009-ig meg kívánja duplázni a kínai megbízásokból származó árbevételét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.