Hirdetés
. Hirdetés

Kína nem szereti a titkokat

|

Egy új törvény értelmében Kínában a szolgáltatóknak segíteniük kell a tartalmak dekódolását.

Hirdetés

A kínai parlament olyan törvényt hozott, amely kötelezi a technológiai cégeket, hogy segítsék a kormányt a titkosított kommunikációk visszafejtésében. A szolgáltatók emellett pénzbüntetéssel, illetve börtönnel sújthatók, ha nem szüntetik meg azoknak a tartalmaknak a továbbítását, amelyeket a kormány "extrémnek" vagy a terrorizmussal kapcsolatosnak minősít.

A internetes és távközlési cégeknek  technológiai támogatást kell nyújtaniuk a kormányzati kutakodásokhoz, azonban nem kötelesek rendszereikbe olyan "hátsó ajtót" építeni, amelyen keresztül a hatóságok szabadon hozzáférhetnek a bizalmas adatokhoz. A kormány illetékesei hangsúlyozzák, hogy a januárban életbe lépő új törvény kizárólag a terrorizmus elleni harcot szolgálja, ám a kritikusok visszaélésektől tartanak. Az is kérdéses, a törvény hogy hat a Kínában működő cégek munkájára.

Az IT-cégeket az Egyesült Államokban is erősen szorongatják, hogy tegyék egyszerűbbé az adatok visszafejtését. Legutóbb az Apple vezére, Tim Cook tiltakozott az ügyben, és azt is visszautasította, hogy hátsó ajtót építsenek szoftvereikbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.